Spock hilser - igjen?

Endelig får vi en trailer til den neste «Star Trek»-filmen.

(Dagbladet.no): At en ny «Star Trek»-film er på vei har vært kjent en god stund. At skurken i filmen skulle bli spilt av Benedict Cumberbatch (Sherlock), er heller ingen nyhet. Men hvem denne skurken er, har det vært mye nysgjerrighet rundt den siste tiden.

Nå er de første levende bildene fra den kommende «Stark Trek Into Darkness» sluppet. Du kan se traileren øverst i saken.

I videoen, som hovedsaklig består av et selektivt utvalg actionscener og imponerende spesialeffekter, får vi også kjappe gjensyn med rollefigurene Spock og Captein Kirk.

Jeg har kommet tilbake Monologen som surrer og går i bakgrunnen bidrar på klassisk Hollywood-vis til å sette stemningen i traileren:

«Du tror din verden er trygg.
Det er en illusjon.
En komfortabel løgn for å beskytte deg.

Nyt disse siste øyeblikkene med fred.
For jeg har kommet tilbake.
For å ta hevn.»

Mannen bak den sjarmerende mannsstemmen er Cumberbatch, som vi også får et par glimt av i selve traileren. Og dersom du ikke vil vite hvem han etter all sannsynlighet portretterer, bør du slutte å lese nå.

Ekstra materiale Basert på dette drøye minuttet med video er det ikke noe som umiddelbart avslører hvilken antagonist som skal forme filmens handling. Det vil si, helt til det viste seg at markedsføringplanene til regissør J.J. Abrams har hatt en liten vri. Forøvrig ikke helt ulikt Abrams.

Den japanske versjonen av traileren har nemlig noen sekunders ekstra materiale. Det er ikke mye, men det er kanskje nok.

I de siste sekundene av den japanske traileren (under) får vi nemlig se en gjenskapning av en ikonisk scene fra Star Trek filmen: «Star Trek II: The wrath of Khan» som kom t. Resten sier seg vel nesten selv. Hvis det ikke er en dårlig spøk fra Abrams er det nesten ingen vei utenom at skurken i «Star Trek: Into Darkness» er gode gamle Kahn, som er tilbake for — nettopp — å få sin hevn.

PLAGIAT?: Filmplakaten til «Star Trek Into Darkness» har fått masse kritikk av publikum som mener den minner for mye om de tidlige plakatene til «The Dark Knight Rises»
PLAGIAT?: Filmplakaten til «Star Trek Into Darkness» har fått masse kritikk av publikum som mener den minner for mye om de tidlige plakatene til «The Dark Knight Rises» Vis mer

Tross i at publikum allerede har fått en overraskende god dose Star Trek  i det som på fagspråket kalles en «announcement trailer», lover Paramount at mer er på vei. Allerede 17. desember skal det slippes en ny teaser trailer, ifølge filmens egen hjemmeside.

Norge først ut? «Star Trek Into Darkness» har amerikansk premiere på selveste nasjonaldagen vår: 17.mai 2013.
Norge kan derimot være en av de første landene i verden til å vise den kommende storfilmen.

Skal vi tro datoen som foreløbig er satt opp på våre kinoer er det 15. mai som må hukes av i de norske kalenderne neste år.