KOMMENTARER

Filmfestivalen i Cannes

Spøkelseshistorien som betar Cannes

En historie om båtflyktninger i Nord-Afrika får overnaturlige overtoner.

SPØKELSESHISTORIE: «Atlantics», som har fått god mottagelse under filmfestivalen i Cannes, handler både om båtflyktninger og om magiske djinner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): De fleste skildringer av flyktningkrisen, og av den farlige ferden over Middelhavet fra Nord-Afrika, har vært skapt med omhyggelig realisme, i nyhetsreportasjer og det som har vært av filmer og romaner.

En av de mest omtalte filmene i hovedkonkurransen i årets Cannes-festival bruker en av de etter hvert tallrike historiene om en båt som kantrer på vei mot Europa, og gjør den til et psykologisk drama og en spøkelseshistorie. Da den fransk-senegalesiske Mati Diop ble plukket ut til hovedkonkurransen, var det mange som bemerket at hun var den første svarte kvinnen som var representert på festivalens høyeste nivå. Hun er niese av den senegalesiske filmregissøren Djibril Diop og står bak en dokumentar om filmene hans.

Nå, snart ei uke ut i festivalen, er filmen hennes blitt stående som et eksempel på den særegne kreativitet som også kan springe ut av kriser. «Atlantics» er laget med omsorg og sinne for de unge mennene som ikke ser noen framtid i hjemlandet, der de blir utbyttet på arbeidsplassen, og som legger ut i en for dårlig farkost, med et håp om et bedre liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer