Spøkelsestime på Fredriksten

Ghost trollbandt på Tons of Rock.

COME TO PAPA: Papa Emeritus II foretter sin helt spesielle messe på Fredriksten festning. Foto: Kenneth Sporsheim
COME TO PAPA: Papa Emeritus II foretter sin helt spesielle messe på Fredriksten festning. Foto: Kenneth Sporsheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: «Låt oss sjunga tilsammans», proklamerer Papa Emeritus II på tilgjort, gebrokkent svensk, før «Monstrance Clock» setter punktum for en sjeldent episk seanse på Fredriksten festning. Publikum skråler med av full hals på tekstlinjen «come together for Lucifer's son» og gir med det Allsang på grensen en ny og uventet dimensjon.

Konserten er også en klar pekepinn på at det i utgangspunktet obskure undergrunnsprosjektet Ghost er i ferd med å bli et fenomen som kan nå langt og bredt. Settingen er perfekt, omkranset av festningsmurene fra 1600-tallet, får den demoniske paven og de navnløse spøkelsene hans et ekstra visuelt kort å spille på.

Den røyklagte og dunkelt belyste scenen ser rett og slett fabelaktig ut i skumringen på Fredriksten. Papa Emeritus II gestikulerer andektig til publikum og sine medsammensvorne, mens Ghost foretter det som kan minne om en katolsk messe med et litt annet fortegn enn det som normalt sett utspiller seg i Vatikanet.

Bandets kloke mikstur av psykedelisk pop og tradisjons-metal går ned på høykant. «Ritual» bygger bro mellom hardbarkede Mercyful Fate-fans og Foo Fighters-entusiaster. Storslåtte «Year Zero» har et nærmest ABBA-aktig driv, mens The Beatles-klassikeren «Here Comes the Sun» får med kosmetiske tonalitetsendringer en helt ny, og på grensen til bisarr følelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer