Spøker det for «Alan Wake 2»?

Utvikleren vil begynne på oppfølgeren før tiden renner ut.

Alan Wake (Remedy/Microsoft): Utvikleren bak Alan Wake er utålmodig etter å starte arbeidet med en oppfølger de selv sier kan være ferdig om 18 måneder.
Alan Wake (Remedy/Microsoft): Utvikleren bak Alan Wake er utålmodig etter å starte arbeidet med en oppfølger de selv sier kan være ferdig om 18 måneder.Vis mer

|||Den mørke, psykologiske actionthrilleren «Alan Wake» fengsler med en historie om en forfatter som i beste Stephen King-stil opplever å bli fanget i sitt eget mareritt.

Boka han enda ikke er ferdig med — eller kan huske å ha skrevet — blir side for side virkelighet, mens kona Alice blir bortført tidlig i spillet.

At det Xbox 360-eksklusive spillet er delt inn i episoder, på samme måte som det vi kjenner fra TV-serier som «Lost», gjør at dette er en historie som utmerket godt kan fortsette selv etter at du har gjort deg ferdig med selve spillet.

Og nedlastbare utvidelser blir det da også.

To er allerede bekreftet. Den første av dem, kalt The Signal, slippes 27. juli og blir gratis for deg som kjøpte spillet nytt.

Som Remedy fortalte PressFire i et intervju før «Alan Wake» var ferdig og lansert, er det også planen å lage en oppfølger for på den måten å fortsette handlingen over til en sesong 2, som Oskari Häkkinen omtalte det som.

De nedlastbare utvidelsene blir dermed innhold som fyller gapet mellom den første og andre sesongen.

Remedy er litt i villrede om dagen. De vil helst sette i gang med «Alan Wake 2», mens Microsoft på sin side vurderer flere utvidelser enn de to som er forskuttert.

Oskari Häkkinen sier i et ferskt intervju med IGN at de nedlastbare utvidelsene tærer på for et lite spillstudio. Microsoft hadde en avtale med utvikleren om to slike episoder, men er nå interessert i mer. Både episoder «og ytterligere nedlastbart innhold», sier Oskari Häkkinen til IGN.

- Microsoft kaster idéer om flere episoder, men vi er et lite team. Vi har egentlig ikke mulighet til å lage flere episoder hvis vi skal være i stand til å bekrefte en oppfølger på et tidspunkt — noe vi helst har lyst til å gjøre ganske snart, sier Häkkinen.

Remedy vil helst vente og se hvordan «Alan Wake» selger videre før de låser seg til å lage mer innhold. Men det skinner igjennom i IGN-intervjuet at de finske utviklerne mest av alt har lyst til å begynne med en oppfølger — et spill vi ikke skal trenge å vente på i fem år, slik tilfellet var med «Alan Wake».

- Vi er in limbo for øyeblikket, hvor ingen av oss snakker om det, forteller Häkkinen.

-  Det første «Max Payne» tok oss fem år å lage. «Max Payne 2» tok 18 måneder. Jeg tror vi ville fått en lignende syklus (for «Alan Wake 2», journ merk.).

Den første «Alan Wake»-utvidelsen, kalt The Signal, slippes på XBLA den 27. juli og koster da 560 Microsoft-poeng. De som har kjøpt spillet nytt har en kode inkludert i spillcoveret som gir deg denne episoden gratis. Den andre episoden, The Writer, har foreløpig ikke fått en lanseringsdato.