Spøkte med Høiby

Turbo lot ikke Sven O. hvile i fred.

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): Smakløst eller sånn passe Turbofrekk? Det er vel mer som skal til får å sjokkere på Quart-festivalen.

Midtveis i konserten introduserte sanger Hank von Helvete en vi ikke har sett for lenge, fordi han er død, som han uttalte det. Så ble levemannen Sven O. Høiby ønsket velkommen, og en radmager mann med hvitt hår å skjegg kom inn på scenen mens bandet gjøv løs på hiten «Erection».

Spøken kan kalles smakløs, men verken datteren eller svigersønnen var til stede – og vi andre tåler det. Og dette er vel en type spøk avdøde sikkert hadde svart med sitt ugrunnelige smil.

En Turboneger-konsert er sjelden dårlig og aldri kjedelig. Bandet har de siste åra knapt gjort annet enn å turnere i inn- og utland. Og i likhet med andre toppidrettsutøvere gir hardt arbeid resultater. Faren med å gjøre det samme kveld etter kveld, er at artister – gradvis og nesten umerkelig – skrur på autopiloten. Så langt synes ikke det å være noen fare for Turboneger, som står på som om hver konsert skal bli den siste.

Fargerikt og med artistisk raushet gir de folket det de vil ha: litt brød og mye sirkus.

Men publikum nærmest regnet vekk, ga bandet oss en times hitparade. Det er ikke lett å konkurrere med et horisontalt drivende regnvær, men turbonegrene kjempe og vant en våt seier.

HØIBY: Under gårsdagens Turboneger-konsert ønsket Hank von Helvete velkommen inn på scenen til en utkledd Sven O. Høiby - til publikums store fornøyelse. Foto: Eirik Helland Urke
HØIBY: Under gårsdagens Turboneger-konsert ønsket Hank von Helvete velkommen inn på scenen til en utkledd Sven O. Høiby - til publikums store fornøyelse. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer