Spøkte om å rømme

I natt rømte deltakerne i det danske Big Brother. De norske deltakerne har spøkt om å gjøre det samme.

Danskene som var innesperret i kikker-programmet hadde drukket en del alkohol, da de bestemte seg for å ta et oppgjør med Big Brother. De hadde fått en ukeoppgave de syntes var urimelig. Dermed begynte alle de sju deltakerne å klatre over gjerdet som skiller dem fra omverdenen.

Tre av dem fikk kalde føtter på vei over gjerdet, og klatret ned igjen. De fire som fullførte rømningen, ble hentet over til tv-studioet, der den danske Big Brother-sjefen prøvde å overtale dem til å flytte tilbake, skriver Ekstra Bladet.

Til slutt ble de fire rømlingene innkvartert på et hotell. Etter å ha sovet ut rusen, skal de ta stilling til om de vil tilbake.

Snakket om å rømme

De norske Big Brother-deltakerne har også snakket om hva som ville skje hvis de stakk av. Det var Anette som tok opp spørsmålet for noen uker siden.

- Hva tror dere de ville gjort hvis alle sammen gikk ut døra og forlot programmet, spurte hun de andre deltakerne. Hun svarte sjøl på spørsmålet:

- Vi ville vel blitt økonomisk ansvarlig for det tapet Big Brother fikk.

En av de andre deltakerne mente at de trolig ikke var nødt til å betale erstatning.

- Det stor i kontrakten at vi kan forlate huset når vi vil, sa han, før Ramsy avsluttet diskusjonen med følgende kommentar:

- Jeg skulle gått sist. Og lukket døra bak den som gikk foran meg. Hvis de sendte inn nye deltakerne, skulle jeg latt dem dele ett soverom, mens jeg hadde det andre.

Skrudde av kamera

Under oppgjøret i Danmark ble alle kameraene på Big Brothers hjemmeside skrudd av. De var fremdeles ikke tilgjengelige i formiddag.

- Det er et valg produksjonsteamet har tatt. Jeg vet ikke hvorfor. Men de har vel skjønt at situasjonen var ute av kontroll, sier TvDanmarks informasjonssjef Mikkel Faurholdt til Ekstra Bladet.

Kameraene ble også skrudd av i Norge, da uvedkommende klarte å bryte seg inn i Big Brother-huset for en måneds tid siden.

TV3-scoop?

Ifølge den Big Brother-kritiske hjemmesiden Sickbrother kastet TV3 (som viser konkurrenten «Baren») seg over den gyldne muligheten da deltakerne forlot Big Brother. TV3 skal ha sendt en drosje ut til Big Brother-huset for å invitere rømlingene inn i Baren.

- Det ville vært litt av et scoop for TV3. TvDanmarks programdirektør Paul Gazan hadde blitt nødt til å gå den tunge veien inn i konkurrentens direktesending og tigge om at de skulle komme tilbake. Men han slapp denne gangen, skriver Ekstra Bladet.

SNAKKET OM Å RØMME: Anette lurte på hva som ville skje hvis alle forlot huset samtidig.Foto: TvNorge