Spoon tar sjela di

Texas-gjengen har alltid fremstått som relativt kompromissløse. De gir ikke ved dørene denne gangen heller.

Spoon tar sjela di
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Austin-rockerne Spoon har kommet 20 år og åtte album ut i karrieren. På rykende ferske «They Want My Soul» har de fått produsenthjelp av Joe Chicarelli og Dave Fridmann. Førstnevnte har jobbet med alt fra The Shins og The Strokes til Frank Zappa, sistnevnte er mest kjent for sin jobb med  The Flaming Lips og Mercury Rev.

Spoon har altså vært i gode hender under innspillingen av sitt nye album. «They Want My Soul» låter åpent og inkluderende, samtidig som fargesammensetningene er mange, varierte og spennende. De fleste av de ti sporene her har sin helt egne innpakning, alt fra renskårne rock'n'roll-låter til mer drømmeaktige synthtunge lydlandskap.

Går egne veier Spoon har aldri gitt ved dørene, og det er ingenting som tyder på at de har tenkt å gi opp den filosofien med det aller første. Det krever sin jobb å få puslespillet til å falle på plass denne gangen også. Men det gir som regel mer lønn for strevet når man må jobbe for å komme under huden på sangene.

Åpningslåten «Rent I Pay» er renskåret 60s rock med autentisk høytalersprekk. Singelen «Do You» er indierock servert av The Strokes hakket mer kranglete og eksentriske lillebror, mens «Outlier», med sine kjølige synther, representerer mye av den samme storbydekadensen King Midas har gjort til et varemerke i de senere år. Avsluttende «New York Kiss» er i utgangspunktet en ganske rett frem bassdrevet rocker, men måten den er arrangert på, gir den nesten en understrøm av progressiv pop.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer