Spoon

Hvem kan motstå menn med gule maracas?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT:(Dagbladet.no): Ok, det er bare å oppklare det en gang for alle: alt snakket om at jenter foretrekker slaskete, skitne og sleipeleifete rockegutter, er bare tull. Jenter vil ha SNILLE rockegutter. I hvert fall hvis de er som Spoon - og lager nydelige, melankolske, men likevel groovy låter som «You Got Yr Cherry Bomb» fra sisteskiva «Ga Ga Ga Ga GA».

Austin-gjengen er nemlig ikke bare verdens mest sympatiske band (da vokalist Britt Daniel måtte spyttet, passet han pertentelig på å gjøre det utenfor scenekanten), det er godt mulig at de også var Øyafestivalens tighteste.

Muligens fordi de har spilt sammen i Herrens mange år, førsteskiva «Telephono» ble sluppet i 1996, har de utviklet et live-uttrykk der instrumenteringen både er egoistisk og sosialdemokratisk på samme tid.

De sumpete bassriffene til Rob Pope er riktignok lydbildets seige, repeterende hovedpulsåre, men de andre instrumentene lever sitt eget liv innenfor låtmaterialets rammer. Et øyeblikk er det keybordsekvensen til venstre som spiller hovedrollen, det andre øyeblikket er det maracas-rytmene til høyre. Britt Daniel er for øvrig ikke så mye frontfigur, som et rent gitar-/vokalinstrument.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer