Spoon

Hvem kan motstå menn med gule maracas?

KONSERT:(Dagbladet.no): Ok, det er bare å oppklare det en gang for alle: alt snakket om at jenter foretrekker slaskete, skitne og sleipeleifete rockegutter, er bare tull. Jenter vil ha SNILLE rockegutter. I hvert fall hvis de er som Spoon - og lager nydelige, melankolske, men likevel groovy låter som «You Got Yr Cherry Bomb» fra sisteskiva «Ga Ga Ga Ga GA».

Austin-gjengen er nemlig ikke bare verdens mest sympatiske band (da vokalist Britt Daniel måtte spyttet, passet han pertentelig på å gjøre det utenfor scenekanten), det er godt mulig at de også var Øyafestivalens tighteste.

Muligens fordi de har spilt sammen i Herrens mange år, førsteskiva «Telephono» ble sluppet i 1996, har de utviklet et live-uttrykk der instrumenteringen både er egoistisk og sosialdemokratisk på samme tid.

De sumpete bassriffene til Rob Pope er riktignok lydbildets seige, repeterende hovedpulsåre, men de andre instrumentene lever sitt eget liv innenfor låtmaterialets rammer. Et øyeblikk er det keybordsekvensen til venstre som spiller hovedrollen, det andre øyeblikket er det maracas-rytmene til høyre. Britt Daniel er for øvrig ikke så mye frontfigur, som et rent gitar-/vokalinstrument.

Ikke mye sprading her i gården, nei, bare ren og skjær trivselsvirksomhet.

Og det hjelper selvfølgelig at melodiene som spilles er glassklare indiespor med snarvei til allsangnerven.

Britt Daniel var trivelig på Øyafestivalen. Foto: Scanpix
Britt Daniel var trivelig på Øyafestivalen. Foto: Scanpix Vis mer