- Spør barna før du legger ut bilder av dem på sosiale medier

Eksperter råder til forsiktighet.

BARN I SOSIALE MEDIER:  Celine Aagaard (til venstre) har en egen Instagram-konto, der hun legger ut bilder knyttet til barn, og gjerne bilder av sønnen. Susanne Kaluza velger bevisst å ikke legge ut bilder av sine barn, med mindre de har ryggen til. Foto: Lars Eivind Bones og Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
BARN I SOSIALE MEDIER: Celine Aagaard (til venstre) har en egen Instagram-konto, der hun legger ut bilder knyttet til barn, og gjerne bilder av sønnen. Susanne Kaluza velger bevisst å ikke legge ut bilder av sine barn, med mindre de har ryggen til. Foto: Lars Eivind Bones og Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om sommeren opplever man ofte nye og spennende ting - og det meste skal foreviges. Bilder av barna som koser seg i sommervarmen er intet unntak. Men tenker du over hvilke bilder du legger ut på nett og ikke?

Ifølge Datatilsynet er det er kjempeviktig prinsipp at barna, også dine egne, skal spørres om tillatelse. De skal få være med på å bestemme, og de skal høres.

- Det er ikke bare fordi barnekonvensjonen sier det, men av respekt for barna. Det er viktig at vi tar barnas privatliv på alvor. Bilder på nett vet vi aldri hva som skjer med, og barn blir store en gang. Det er ikke sikkert de synes det er så morsomt å se bilder av seg selv som barn på nett når de blir større, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, til Dagbladet.

- Et godt samtaleemne Thon mener publisering av bilder på nett kan være et godt samtaleemne mellom foreldre og barn, og at det er viktig å forklare hvordan det skal gjøres, hva som skjer og hva konsekvensen kan være.

- Er det slik at Datatilsynet advarer mot å legge ut bilder av egne og andres barn på sosiale medier?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer