Spør ikke hva din by kan gjøre for Amazon, men hva Amazon kan gjøre for din by

Byer som byr seg fram.

NÅVÆRENDE HQ: Disse glassdekkede kuleformene er det nye symbolet på Amazons hovedkvarter i Seattle. Campuset med 40000 ansatte beholdes, samtidig som et nytt bygges i en annen by. Foto: Sounderbruce / Flickr
NÅVÆRENDE HQ: Disse glassdekkede kuleformene er det nye symbolet på Amazons hovedkvarter i Seattle. Campuset med 40000 ansatte beholdes, samtidig som et nytt bygges i en annen by. Foto: Sounderbruce / Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Internett krever mye plass. Intuitivt tenker vi gjerne på nettet som en stor mengde kabler, skjult under bakken, knyttet opp mot svært effektive terminaler, ferdig programmert av godt betalte ingeniører. Men sånn er det selvsagt ikke. Internett kan spise opp en by. Og byene lar seg spise.

Amazon startet opp som en bokhandel på nett. Jeff Bezos var en spinkel fyr i løs skjorte som ønsket å gi oss bedre utvalg. I dag, 23 år seinere, har Bezos trent på seg kraftige biceps, han er blitt verdens rikeste mann, og Amazon er på vei til å sluke internett.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer