<strong>På 30-tallet:</strong> Moritz Rabinowitz og hans kone Johanna ved en av bilene som ble brukt i den utstrakte handelsreisevirksomheten på hele Vestlandet. Foto: Karmsund Folkemuseum
På 30-tallet: Moritz Rabinowitz og hans kone Johanna ved en av bilene som ble brukt i den utstrakte handelsreisevirksomheten på hele Vestlandet. Foto: Karmsund Folkemuseum Vis mer

Sporene etter Holocaust fortsetter langt inn i vår egen tid

Arven etter Rabinowitz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste årene har utallige bøker, utstillinger, forestillinger, filmer, reportasjer og foredrag tatt oss tilbake til hendelsene som vi samlet kaller Holocaust. Alt er med på å gi oss bedre kunnskap om hva som skjedde i løpet av de dramatiske og dystre årene. Likevel viser en rapport som Holocaust-senteret nylig lanserte, at hver femte nordmann mener jødene i dag utnytter minnet om Holocaust til sin egen fordel. Det er absurd å tenke seg at noen skulle kunne dra nytte av seks millioner drepte mennesker, som om de er tilfeldige brikker i et spill. Vi trenger derfor stadige påminnelser om at det nazistiske folkemordet er et felles anliggende for oss alle. Holocaust rammet våre egne og skjedde midt iblant oss.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer