Spørrende januardikt

Kristin Lauritzsen ble månedens poet første gang i februar i fjor. Nå har hun gjort det igjen, som «ho». Les diktet og intervju!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Januardiktet «Spørsmåla eg vil ha svar på?» ble skrevet fort uten særlige selvkritiske vurderinger, ifølge forfatteren selv, Kristin Lauritzsen. Hun var månedens poet i februar i fjor med «makrelldager».

Leker med ord

- Det er så befriende å ha et univers uten regler som du kan gjøre hva du vil med. Diktverdenen er min subjektive frie greie, som jeg kan gå inn i når jeg må ha fri luft under vingene, forteller Kristin, som jobber som forsker ved Fiskeriforskning i Tromsø.

Kristin føler ikke at hun har noen klar og tydelig «diktstemme» som er bare hennes, men ordleken har blitt en del av livet hennes.

- Diktskrivinga åpner øynene mine. Jeg føler meg hjemme i poesien, forteller Kristin, som også lar poesien føle seg hjemme hos seg: Bokhylla fylles opp med diktbøker.

- Jeg sier som Bjørn Bakland: Uansett hva diktskrivinga fører meg til, så har jeg fått en ny dimensjon i tilværelsen som jeg ikke kan eller vil legge fra meg, avslutter Kristin.

- «Makrelldager» var på bokmål. Har du begynt å skrive nynorsk nå?

- Jeg har hele tida skrevet dikt på begge målformer, men føler vel egentlig at nynorsken ligger hjertet mitt nærmest, fordi den ligner mer på trønderdialekta mi, sier Kristin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer