DEBATT

Coronaviruset:

Spørsmål til helseministeren

Jeg ber myndighetene om svar.

SMÅ BARN OG SMITTE: Hva vet man per idag om små barn som smittebærere og smittespredere?, spør innsenderen, og vil gjerne ha svar av helseminister Bent Høie. Her intervjues han i forbindelse med coronaspredningen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
SMÅ BARN OG SMITTE: Hva vet man per idag om små barn som smittebærere og smittespredere?, spør innsenderen, og vil gjerne ha svar av helseminister Bent Høie. Her intervjues han i forbindelse med coronaspredningen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ifølge helseministeren begrunnes åpningen av barnehagene 20.ds med at de små barna ikke utgjør noe fare av betydning for smittespredningen.

Mine spørsmål er: Hva vet man per idag om små barn som smittebærere og smittespredere, selv om man ikke mener at de blir så veldig syke selv?

Blir personalet som tar vare på barna undervist i smittevern? Hvordan mener man personalet i praksis kan gjennomføre at barna kontinuerlig vasker hendene, holder avstand til hverandre, ikke sikler, snørrer eller putter gjenstander i munnen?

Hvordan skal de forholde seg når de skifter bleier, mater barna, trøster dem, har dem på fanget, tørker snørr og tårer, og passer på at de leker uten å komme i fysisk kontakt med hverandre?

Kan det å holde fysisk avstand til barna ivareta en god pedagogikk?Hvordan skal personalet klare å beskytte seg selv mot eventuell smitte? Blir de testet jevnlig, så de ikke, som på sykehjemmene, i verste fall smitter barna?

Slik som jeg har forstått det kan man være smittebærer uten å ha symptomer selv? Er der en risiko at personalet tar med seg en eventuell smitt hjem til egne familiemedlemmer og disse i sin tur smitter andre? Vil der bli påbudt å gjøre grundig vask og desinfisering av barnehagene daglig? Og av alle lekene og lekeapparatene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer