Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sport: 1. plass Terje Håkonsen (28)

HAN ER IKKE like kjent som Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo, John Arne Riise. Han er ingen ny Bjørn Dæhlie. Tvert i mot. Terje Håkonsen er ei urokråke. Og han blir aldri Folkets Idrettsmann.For Terje nekter å delta i OL - og retter dermed fokus på pampeveldet og gribbene i OL-systemet.Terje nekter å delta i FIS\' (Det internasjonale skiforbundets) snowboardkonkurranser, og har på den måten ødelagt for skiindustriens forsøk på å ta et jafs av brettkaka.Terje arrangerer sin egen konkurranse, The Artic Challenge, i stedet. En konkurranse som inviterer verdens beste snowboardkjørere til Norge hver vinter. På egne premisser.

<> De ti mektigste sportsutøverne under 30 år: <> 1.Terje Håkonsen (28)

2.John Arne Riise (22), frittalende Liverpoolhelt og neste kaptein på landslaget.

3.Kari Traa (29), hele landets smilende kulekjører. Nå også klesdesigner.

4.Petter Solberg (28), bilindustriens redningsmann og Norges best betalte sportsmann.

5.Mia Hundvin (26), håndballstjerne med sterke meninger. Terje Håkonsens kjæreste.

6.Liv Grethe Skjelbreid Poiree (27), skiskytterdronning fra bygda. Så folkelig at det gjør vondt.

7.Suzann Pettersen (22), best i den voksende golfsporten. Vinnertype og guttejente.

8.John Carew (23), Valenciahelt med dyre biler og dyre smykker. Et forbilde for nyrike harryer.

10.Kjersti Buaas (21), den beste snowboardjenta. Forbilde for tusenvis av fjortiser.

I mer enn ti år har Terje inspirert millioner av snowboardkjørere. Ikke bare inspirert oss til å gjøre vanskeligere triks i halfpipen, kjøre brattere, kjøre fortere. Viktigst er kanskje inspirasjonen til å tenke nytt. Til å sette spørsmålstegn.

Andre idrettsutøvere snakker om at OL kanskje ikke er bare bra - Terje sier rett ut at OL stinker. Mange av oss babler i vei om fordelene med sunn mat - samtidig som vi drikker Cola. Terje, derimot, spiser bare økologisk mat.

Du synes Terje er en merkelig fyr, sier du? Han mumler, han kan virke fraværende, utilpass. Men så har han heller ikke bedt om å være talsmann for en hel idrett, for en hel generasjon.

Han har bare blitt det på grunn av sine gudbenådede ferdigheter.

At han er sammen med Mia Hundvin gjør ham selvfølgelig enda mer attraktiv for kjendisjournalistikken. Det liker ikke Terje.

Og det liker ikke Terjes beundrere, heller. Da et norsk ski- og snowboardmagasin la ut en sak om Terjes nye kjæresteforhold på nettsidene sine, kom en storm av sinte tilbakemeldinger fra leserne. De ville ha seg frabedt kjendisjournalistikk i blekka si.

Terje - et produkt av det moderne mediasamfunnet - har lykkes i spredningen av skepsis mot det samme mediasamfunnet.

Vi bøyer oss i støvet.

<> De 60 mektigste under 30 <>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media