Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sporter selv isteden

Kaia Seweriin og Caroline Strandhagen liker ikke sport på TV, men er overrasket over at så mange støtter deres syn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Halvparten av Norges befolkning? Selv har jeg aldri brydd meg, men i og med at det sendes så mye sport på TV, har jeg jo hatt inntrykk av at de fleste er interessert i å se på, sier Kaia Seweriin (29) fra Grünerløkka i Oslo, mens hun vogger litt på nurket i barnevognen foran seg.

Både Seweriin og venninnen hennes, Caroline Strandhagen (29), er som klippet ut fra tallene i MMI-undersøkelsen: velutdannede, kvinnlige SV-sympatisører med liten sans for sport på TV.

- Jeg ser litt nyheter på NRK og følger med på helsemagasinet «Puls», men syns det er bedre å sporte selv, innrømmer Caroline Strandhagen, litt beskjemmet over å framstå så korrekt.

Strandhagen jogger, går på rollerblades og trener aerobic ganske ofte, men ville ikke sett mer på TV dersom disse sportsgrenene ble kringkastet.

Hva er den kjedeligste TV-sporten?

- Bilrace, utbryter de i kor.

Også Tone Gransjøen (29) synes det er for mye sport på tv:

- Hjemme hos oss er det bare mannen min som ser sport på TV, sier hun.

Men hvis kanalene begynte å dekke flere områder på nye måter, kan det hende jeg hadde vært mer interessert. For tida er det nok sport å løpe etter Tiril (1). Hun får ikke se på tv, sier mammaen.

POLITISK KORREKT: - Helt enig! Altfor mye TV-sport, sier SV-sympatisørene Kaia Seweriin (til venstre) og Caroline Strandhagen. Dagbladet har nettopp presentert dem for tallene i MMI-undersøkelsen.
Frisk luft bedre: Mamma Tone Gransjøen holder Tiril langt borte fra fjernsynsskjermen.