Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sportsprofil saksøker TV 2:
- Bestrider gyldigheten av oppsigelsen

Helene Husvik (27) tar ut stevning mot arbeidsgiveren.

SAKSØKER TV 2: Tidligere «FotballXtra»-programlederen Helene Husvik (27) går til sak mot TV 2. Foto: TV 2
SAKSØKER TV 2: Tidligere «FotballXtra»-programlederen Helene Husvik (27) går til sak mot TV 2. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere ansatte i TV 2, som har mottatt oppsigelse i kanalens omfattende nedbemanningsprosjekt, er i prosessen med å gå til sak mot arbeidsgiveren.

Totalt gjelder det fem personer, og en av dem er den tidligere «FotballXtra»-programlederen Helene Husvik (27). Hun skal ha fått beskjed om at hun er overflødig i TV 2, og ble deretter tilbudt sluttpakke.

- Jeg mener oppsigelsen er usaklig, og ser frem til å prøve saken for retten. Utover det henviser jeg til min advokat Trond Erik Solheim, sier Husvik til VG som først omtalte saken.

Advokaten bekrefter

- Jeg kan bekrefte at Husvik har stevnet TV 2, og at hun bestrider gyldigheten av oppsigelsen, sier Solheim til Dagbladet.

- Utover det har jeg ingen kommentar, legger han til.

Leder i TV 2s redaksjonsklubb, Henrikke Helland, bistår de ansatte i den svært langtekkelige og omfattende nedbemanningsprosessen i kanalen, og sier overfor Dagbladet at stevningene kommer som følge av at partene ikke er kommet til enighet.

Helland ønsker ikke å kommentere saken til Husvik.

- Vi uttaler oss ikke om enkeltpersoner på noe nivå. Vi er ikke klart å komme til enighet i de interne drøftingene, så disse stevningene er neste skritt før sakene eventuelt går videre til retten, men vi håper på å komme til enighet før det skjer. Dette er et naturlig steg videre når de ansatte som ønsker å beholde jobben ikke har kommet til en løsning med ledelsen, sier Helland.

- Levert tre stevninger

Iføge nestleder Stein Akre er det levert totalt tre stevninger.

- Vi forventer at TV 2 trekker disse oppsigelsene, for vi kommer til å vinne disse sakene uansett, sier Akre til Nettavisen.

Akre forteller at TV 2 enten må trekke oppsigelsene, eller komme med et tilbud som de ansatte ikke kan takke nei til. Det siste har han liten tro på vil skje. Akre sier klubben ser på oppsigelsene som usaklige og at arbeidsgiveren ikke har fulgt prinsippene med avtaleverket.

TV 2 skal kutte til sammen 177 fast ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020.

HR- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, sier overfor Dagbladet at situasjonen ikke er ønskelig.

- Men vi har altså ikke klart å bli enige, sier Willand og fortsetter:

- Vi har vært gjennom en krevende nedbemanning hvor nesten 180 er nødt til å slutte i TV 2. Vi er kommet til enighet med de aller fleste, men ikke alle sakene lar seg løse gjennom forhandlinger. Vi har til nå mottatt to stevninger, og i takt med fristen er vi forberedt på at det kommer tre til, sier Willand.

Hele Norges coronakart