Sporty tilbake

Melanie C er enig i at ikke alle i Spice Girls kunne synge. Men hun tør ikke å si hvem.

Artisten tidligere kjent som Sporty Spice i Spice Girls var i går i Oslo for å snakke om sitt andre soloalbum, «Reason», og delta i Fredriks Skavlans «Først og sist» på NRK1.

Kontrasten til 1998, da jentegruppa gjestet byen, var ingenting mindre enn imponerende. Den gang kranset tusenvis av fans Grand Hotel på Karl Johan. De måtte vente i timer før jentene viste seg på balkongen. I går håndhilste hun på de seks frammøtte.

Fikk nok

Men abstinens? Ikke denne jenta.

- Overhodet ikke. Etter tre år med intenst rabalder over hele verden med Spice Girls, fikk jeg mer enn nok. Vi levde i en fullstendig urealistisk og isolert verden. Ikke det at jeg lever spesielt realistisk nå heller. Jeg mener, det er ikke naturlig for et menneske å bli møtt på et hotell av fans og folk som legger absolutt alt til rette for deg.

Den sympatiske Liverpool-jenta er blitt 29 år, og har rukket å gå langs noen minelagte stier. Hun er kjent for å ha et åpent forhold til sine depresjoner og spiseforstyrrelser - som preget overskriftene i underholdningspressen for få år siden.

Vanskeligheter

- Det har vært en lang helbredelsesprosess. Spesielt 2000 var ille. Men i løpet av høsten året etter begynte vi arbeidet med «Reason», og siden har jeg hatt en svært positiv periode. Det preger også albumet.

- Men er det ikke en fare for at du kan påvirke negativt, når du er så berømt og snakker så åpent om personlige problemer?

- Nå var det britisk presse som snakket om mine vanskeligheter først offentlig, uten min medvirkning. Men jeg har hatt svært positive erfaringer med det siden. Tusenvis av fans har skrevet brev og åpnet seg til meg med sine problemer og funnet trøst i at jeg har fortalt offentlig om dem. Depresjoner og bulimi er dessverre fortsatt tabubelagte områder.

Stemmen

Melanie Cs andrealbum har fått lunken mottakelse av europeisk musikkpresse. Men de enes fortsatt om at hun er den eneste fra Spice Girls som kan synge.

- Vel, det er hyggelig å høre. Jeg er enig i at ikke alle i Spice Girls kunne synge. Noen, men ikke alle.

- Oi! Navn, takk!

- He-he. Nei.

- Et tall, da? 3/4 kunne ikke synge? 2/5?

- No. Sorry, sier Melanie C.

Det ville kanskje ikke vært sporty.

TILBAKE: Melanie C var i Oslo i går for å snakke om sitt nye album «Reason». Hun skulle tidlig opp i dag for å dra til Tyskland, og takket pent nei til anbefalingen fra Dagbladet om å ta en øl på Scotsman for å oppleve lokal koloritt.