Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sporvogn til begjær

DVD: Filmet teater blir sjelden mer enn nettopp det, denne er et skinnende unntak. Historien om den fallerte og manipulerende sørstatskjønnheten Blanche er klaustrofobisk, intens og spennende. Filmen er også en oppvisning i skuespillerkunst. Tennesse Williams skuespill var problematisk for Hollywoods selvsensur den gangen, denne 2-disc-utgaven er noen minutter lenger og inneholder de replikkene som utrolig nok ble regnet som over streken den gangen. Det gjorde også den forrige dvd-utgaven. Følgekommentaren kan du hoppe over, mange av de samme uttalelsene finnes i de mange og dyptpløyende bakomfilmene. Både Vivien Leigh, som døde i 1967, og Marlon Brando, som sjelden lot seg intervjue, glimrer med sitt fravær, men Elia Kazan, Kim Hunter og Karl Malden bidrar grundig. Glitrende underholdning - stor kunst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling