Spotify avslører: Dette hørte vi mest på i 2016

Norske Kygo og Alan Walker troner på toppen. 

PÅ TOPP: Norske Kygo er artisten vi hørte mest på i 2016, ifølge tallene over artistene som er mest strømmet på Spotify. FOTO: Gonzales Photo / NTB Scanpix
PÅ TOPP: Norske Kygo er artisten vi hørte mest på i 2016, ifølge tallene over artistene som er mest strømmet på Spotify. FOTO: Gonzales Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Strømmetjenesten Spotify har avslørt hva nordmenn hørte mest på i 2016, og på topp troner en av våre egne artister. Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentlig heter, er den artisten vi har hørt aller mest på. Han slår dermed nåtidens største popstjerne, Justin Bieber.

Dette gjør også Kygo til den mest spilte norske mannlige artisten i Norge, mens Astrid S er den mest spilte norske kvinnelige artisten.

Kapret Norge, Sverige og Finland

Låta som var mest populær blant nordmenn er Alan Walkers «Faded». Walker, som er oppvokst i Bergen, har også kapret førsteplassen i Sverige og Finland.

I tillegg er han å finne på en sterk tiendeplass på lista over låtene som ble mest strømmet globalt.

De norske produsentene i Seeb kapret andreplassen på den globale lista, med remixen av Mike Posners «I Took A Pill In Ibiza».

- Fantastisk år

- 2016 har vært et helt fantastisk år for nordiske artister. Aldri tidligere har nordisk musikk blitt spilt så mye på Spotify utenfor regionen som i år, sier Eva Lægdsgaard Madsen, Director of Artist and Label Services, Nordics, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer