Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spotify avslører: Dette hørte vi mest på i 2016

Norske Kygo og Alan Walker troner på toppen. 

PÅ TOPP: Norske Kygo er artisten vi hørte mest på i 2016, ifølge tallene over artistene som er mest strømmet på Spotify. FOTO: Gonzales Photo / NTB Scanpix
PÅ TOPP: Norske Kygo er artisten vi hørte mest på i 2016, ifølge tallene over artistene som er mest strømmet på Spotify. FOTO: Gonzales Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Strømmetjenesten Spotify har avslørt hva nordmenn hørte mest på i 2016, og på topp troner en av våre egne artister. Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentlig heter, er den artisten vi har hørt aller mest på. Han slår dermed nåtidens største popstjerne, Justin Bieber.

Dette gjør også Kygo til den mest spilte norske mannlige artisten i Norge, mens Astrid S er den mest spilte norske kvinnelige artisten.

Kapret Norge, Sverige og Finland

Låta som var mest populær blant nordmenn er Alan Walkers «Faded». Walker, som er oppvokst i Bergen, har også kapret førsteplassen i Sverige og Finland.

I tillegg er han å finne på en sterk tiendeplass på lista over låtene som ble mest strømmet globalt.

De norske produsentene i Seeb kapret andreplassen på den globale lista, med remixen av Mike Posners «I Took A Pill In Ibiza».

- Fantastisk år

- 2016 har vært et helt fantastisk år for nordiske artister. Aldri tidligere har nordisk musikk blitt spilt så mye på Spotify utenfor regionen som i år, sier Eva Lægdsgaard Madsen, Director of Artist and Label Services, Nordics, i en pressemelding.

Hun legger til at de eneste europeiske låtene som er inne på topp 10-lista globalt er “7 Years” av danske Lukas Graham og “Faded” av nordmannen Alan Walker.

- Rett etter dem på lista ligger nordiske artister som Mø, Kygo og Zara Larsson. Dette viser hvor utrolig framgangsrik Norden har vært som musikkmarked dette året, sier Eva Lægdsgaard Madsen.

Det er likevel ingen som slår Drake. Han er både den mest spilte artisten globalt, og ligger øverst på lista over de mest spilte låtene i verden med låta «One Dance».

Her er de ti artistene vi strømmet mest i 2016:

1. Kygo
2. Justin Bieber
3. Alan Walker
4. Drake
5. Marcus & Martinus
6. Coldplay
7. Freddy Kalas
8. The Chainsmokers
9. Sia
10. TIX

Disse låtene hørte vi mest på:

1. Faded – Alan Walker
2. Cheap Thrills - Sia
3. One Dance - Drake
4. Don't Let Me Down – The Chainsmokers
5. Jovial – Freddy Kalas
6. Sing Me to Sleep – Alan Walker
7. The Ocean – Mike Perry
8. Feel Da Rush – Freddy Kalas
9. Arigato – Julie Bergan
10. Sex – Cheat Codes

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!