- Spotify er ran

Maria Menas nye album er tilgjengelig på Spotify, men artisten selv boikotter musikknettstedet.

KRITISK: Maria Mena skriver på Twitter at hun boikotter Spotify og at hun foretrekker å kjøpe musikk til fullpris.
 Foto: Håkon Eikesdal
KRITISK: Maria Mena skriver på Twitter at hun boikotter Spotify og at hun foretrekker å kjøpe musikk til fullpris. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i en dialog på Twitter at Maria Mena delte sine tanker om streamingtjenesten som har over en million norske brukere.

- Boikotter Spotify, men kjøper plata. Foretrekker å kjøpe fullpris. Spotify er RAN!, skrev artisten som et svar til at komiker Dagfinn Nordbø hadde lagt ut en Spotify-link til musikk fra artisten Kate Bush.

Menas nye album «Viktoria», er tilgjengelig på Spotify og artisten brukte streamingtjenesten Wimp da hun lanserte plata. Frem mot albumslippet ble én ny låt lagt ut lagt ut på nettstedet hver dag.

- Maria har ikke lyst til å uttalele seg noe mer om dette, sier Menas manager Rune Lem til Dagbladet. - Enig med Mena Johnny Engdal Silseth best kjent som Jaa9 i rappduoen Jaa9 og OnklP, mener Mena har et poeng.

- Jeg er helt enig i at man ikke tjener så mye penger på å være på Spotify, men jeg tror ikke at selskapet er alene om å begå det ranet. Det er ingen tvil om at de største plateselskapene også sitter igjen med mye av pengene, sier Silseth.

Også plateprodusent Christer Falck er kritisk til Spotify.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer