«Spotify for film» på vei til Norge

Snart kan du streame nye filmer og TV-programmer for en femtilapp i måneden.

TIL NORDEN: Netflix-sjefene John Ciancutti (til venstre) og Neil Hunt vil tilby deg å streame så mye film og TV du vil for en fast månedspris. I USA har tjenesten tatt helt av. Foto: Scanpix/AP Photo/Paul Sakuma
TIL NORDEN: Netflix-sjefene John Ciancutti (til venstre) og Neil Hunt vil tilby deg å streame så mye film og TV du vil for en fast månedspris. I USA har tjenesten tatt helt av. Foto: Scanpix/AP Photo/Paul SakumaVis mer

(Dagbladet): Den svært populære amerikanske film- og tv-tjenesten Netflix planlegger å etablere seg i Norden.

Mot slutten av året kan du dermed få tilgang til et massivt bibliotek av underholdning som streames til din TV, når du selv vil, for en fast abonnementspris - ikke ulikt slik du i dag kan streame musikk via tjenester som Spotify og Wimp.

Det er Dagens Næringsliv som har anonyme kilder på at Netflix har vært i samtaler med norske rettighetshavere og produksjonsselskaper om å tilby sin tjeneste her til lands.

Alt du kan se for 56 kroner Det kommer neppe som noen overraskelse på norske TV-kanaler, som med dette får en kjempekonkurrent til sine nett TV-tilbud.

Allerede i januar begynte Netflix å etablere seg i Europa ved å tilby streaming til kunder på de britiske øyer.

I Irland og England koster det ifølge DN henholdsvis 53 og 56 kroner i måneden å være abonnent.

Utfordrer norske tilbud Til sammenlikning koster TV 2s streamingtilbud, TV 2 Sumo, 229 kroner måneden for det mest komplette abonnementet, men da med både sport, underholdning og nyheter.

Hos NRK, som nylig oppgraderte sitt nett TV-tilbud med ny player, er det gratis å streame TV-programmer.

En annen aktør som tilbyr streaming av filmer og serier til norske seere på nettet er Cnow.

Tjenesten, som er eid av Canal+, tilbyr serier som «Game of Thrones», «Dexter», «Mad Men» og «Boardwalk Empire».

En totalpakke som også inkluderer sport koster 219 kroner i måneden.

Kjøpte norsk TV-serie Netflix fikk mye oppmerksomhet i Norge da de kjøpte den norske TV-serien «Lilyhammer» for å tilby til sine amerikanske kunder.

Selskapet etablerte seg først med å la folk leie DVD'er som ble sendt i posten for en fast abonnementspris.

Nå har de 23 millioner kunder verden over på sin streamingtjeneste.

Dagbladet har tidligere vist deg hvordan du allerede i dag kan bli Netflix-kunde ved å narre en billig Apple TV-boks til å tro at den befinner seg i USA.

I forrige uke ble det klart at også HBO planlegger å etablere seg med nett- og muligens tradisjonell TV-distribusjon i Norge.

Den amerikanske betal-TV-kanalen er kjent for kvalitetstunge dramaproduksjoner som «Sopranos» og «Six Feet Under».

VISTE NORSK TV-SERIE: Det var Netflix som sørget for at det amerikanske publikummet fikk oppleve Steven Van Zandt i «Lilyhammer». Her med kona Maureen på den stjernespekkede premierefesten i New York i februar. Foto: Scanpix/ AP Photo
VISTE NORSK TV-SERIE: Det var Netflix som sørget for at det amerikanske publikummet fikk oppleve Steven Van Zandt i «Lilyhammer». Her med kona Maureen på den stjernespekkede premierefesten i New York i februar. Foto: Scanpix/ AP Photo Vis mer