Spotify kniper igjen gratis-døra

Maks 20 minutter om dagen.

SKRUR IGJEN: Nå skrur Spotify-skaperne Martin Lorentzon og Daniel Ek igjen krana for gratislytting. Foto: AFP PHOTO / SPOTIFY/ SCANPIX
SKRUR IGJEN: Nå skrur Spotify-skaperne Martin Lorentzon og Daniel Ek igjen krana for gratislytting. Foto: AFP PHOTO / SPOTIFY/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spotify har siden de lanserte i Norge blitt den suverent mest populære tjenesten for streaming av musikk, med over en million registrerte brukere.

Mye av grunnen til den store brukermassen, er fordi svenske Spotify - i motsetning til norske Wimp - tillater brukerne å høre på ubegrensede mengder musikk gratis, i bytte mot jevnlige reklamepauser. En klar majoritet av Spotifys brukere benytter seg av nettopp denne gratismodellen.

Nå er det imidlertid slutt på ubegrenset gratislytting i Spotify, opplyser selskapet i en pressemelding. Fortsatt vil det være mulig å lytte på musikk uten å betale 49 kroner (eller 99 med mobillytting) i måneden, men bare i begrensede mengder.

Kraftig begrenset Nye Spotify-brukere får tilgang til dagens åpne gratisløsning de første seks månedene. Men fra 1. mai vil brukere som registerte seg før 1. november 2010 bare kunne spille hvert spor gratis fem ganger.

Brukere som registrerte seg etter 1. november 2010 vil møte den nye modellen seks måneder etter registeringsdatoen.

Total lyttetid for gratisbrukere vil også begrenses til ti timer i måneden etter de første seks månedene. Det skal tilsvare omlag 200 spor eller 20 album, ifølge Spotify.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer