Spotify lanserer program til iPhone

Hvis Apple gir dem lov.

VIL INN HOS KONKURRENTEN: Spotify-grunnleggerne Daniel Ek og Martin Lorentzon håper  å få komme inn på Apples iPhone i løpet av kort tid.
VIL INN HOS KONKURRENTEN: Spotify-grunnleggerne Daniel Ek og Martin Lorentzon håper å få komme inn på Apples iPhone i løpet av kort tid.Vis mer

(Dagbladet.no): Den nettbaserte musikktjenesten Spotify har fått over seks millioner brukere i Europa siden starten i fjor høst. Nå planlegger svenskene bak tjenesten, som har blitt omtalt som en stor utfordrer til Apples nettbaserte musikkbutikk iTunes, innen kort tid å lansere et program til Apples iPhone som gjør at brukere vil kunne få musikk til sin telefon.

Det er bare én liten hake — programmet må godkjennes av Apple selv.

- Krysser fingrene
Flere teknologinettsteder omtaler i dag programtillegget, hvor brukerne vil kunne velge mellom over 6 millioner sanger fra Spotifys musikkarkiv mot en månedlig betaling. Amerikanske Wired har testet en foreløpig utgave av programmet, og spår at det potensielt kan skape store inntekter, både til Spotify og til en musikkbransje i krise.

Spotiys kommunikasjonssjef, Jim Butcher, håper at Apple vil la Spotify få tilgang til iPhone, men er langt ifra sikker.

- Det kommer til å bli veldig interessant å se om Apple lar dette gå igjennom eller om de ser oss som konkurrenter. Vi krysser fingrene, sier han til Wired.

Får Apple en bit av kaka?
Ifølge Wired er en av de viktigste faktorene som kan gjøre Spotify-programmet til en suksess at brukerne vil ha mulighet til å lage egne spillelister på opp til 3 333 sanger som kan lagres på telefonen. Dermed vil ikke brukerne være avhengig av å være i et område med internettforbindelse for å kunne spille av sangene på sin iPhone.

Flere alternativer for hva Apple vil velge å gjøre i forbindelse med den nye utfordringen har blitt lansert, men en av mulighetene for at Apple skal godkjenne programmet skal være at de får en bit av inntektene.

Det er ventet at det blir tatt en avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene på om Spotify får komme med på iPhone-plattformen.