Spotify lanserer program til iPhone

Hvis Apple gir dem lov.

VIL INN HOS KONKURRENTEN: Spotify-grunnleggerne Daniel Ek og Martin Lorentzon håper  å få komme inn på Apples iPhone i løpet av kort tid.
VIL INN HOS KONKURRENTEN: Spotify-grunnleggerne Daniel Ek og Martin Lorentzon håper å få komme inn på Apples iPhone i løpet av kort tid. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den nettbaserte musikktjenesten Spotify har fått over seks millioner brukere i Europa siden starten i fjor høst. Nå planlegger svenskene bak tjenesten, som har blitt omtalt som en stor utfordrer til Apples nettbaserte musikkbutikk iTunes, innen kort tid å lansere et program til Apples iPhone som gjør at brukere vil kunne få musikk til sin telefon.

Det er bare én liten hake — programmet må godkjennes av Apple selv.

- Krysser fingreneFlere teknologinettsteder omtaler i dag programtillegget, hvor brukerne vil kunne velge mellom over 6 millioner sanger fra Spotifys musikkarkiv mot en månedlig betaling. Amerikanske Wired har testet en foreløpig utgave av programmet, og spår at det potensielt kan skape store inntekter, både til Spotify og til en musikkbransje i krise.

Spotiys kommunikasjonssjef, Jim Butcher, håper at Apple vil la Spotify få tilgang til iPhone, men er langt ifra sikker.

- Det kommer til å bli veldig interessant å se om Apple lar dette gå igjennom eller om de ser oss som konkurrenter. Vi krysser fingrene, sier han til Wired.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer