Spotify mener 2016 blir disse artistenes år

Spår lysende framtid for norske stjerneskudd.

DISSE TROR SPOTIFY PÅ: OMVR (øverst), Kristian Kristensen og Chinook er tre av artistene Spotify spår en lysende karriere i 2016. Foto: NTB Scanpix, Øistein Norum Monsen / Dagbladet, Endre Vellene / Dagbladet, Lars Eivind Bones / Dagbladet
DISSE TROR SPOTIFY PÅ: OMVR (øverst), Kristian Kristensen og Chinook er tre av artistene Spotify spår en lysende karriere i 2016. Foto: NTB Scanpix, Øistein Norum Monsen / Dagbladet, Endre Vellene / Dagbladet, Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Hver vinter legger Spotify fram tall og statistikk for året som har vært. I fjor var det blant annet mulig å se statistikk på hva du som bruker har hørt mest på.

Det hender også at de spår hvilke artister som vil få sitt store gjennombrudd det følgende året.

I fjor mente de blant annet at Astrid S og Sondre Justad skulle få det bra i 2015. Der traff de spikeren på hodet med begge to.

Nå er lista for hvilke artister som skal gjøre det bra til neste år kommet.

Norsk soul Lista, døpt til «Spotlight on 2016», inneholder flere allerede kjente navn.

Blant annet det Omar Mohamed «OMVR» Ahmed (27), som ved flere anledninger er blitt omtalt som et norsk soulhåp.

- Det er så spennende å se hvor langt musikken din kan nå gjennom en streaming-tjeneste som Spotify, og jeg gleder meg til å oppdatere mine lyttere med flere spillelister og musikk som de kan høre på, sier artisten i en pressemelding.

Også Tatiana Palanca «Miss Tati» Pereira står på lista. Hun spilte blant annet på Øyafestivalen i år, og ble av Aftenposten døpt til et norsk soulhåp.

- Overrasket Ett av navnene Spotify nevner er Marte Eberson (27). Artisten er kjent for å spille keyboard og komponere musikk for band som Highasakite og Machine Birds. Artisten har også jobbet med andre prosjekter.

Når Dagbladet ringer og forteller at artisten står på lista, forteller hun at det er fryktelig stort.

- Dette var en gladnyhet! Det var både gøy og overraskende å høre, forklarer artisten.

Hun mener at det å bli utpekt gir motivasjon, spesielt siden hun i januar gir ut nytt album.

- Jeg kjenner litt på det nå, og det er motiverende. Det er uansett veldig gøy å bli lagt merke til, forklarer 27-åringen.

Tidligere deltakere Lista preges ellers av artister som har deltatt i diverse sangkonkurranser.

Chinook Lamers (17) var i 2014 med på «Idol», der kun kom på 3. plass. I oktober kom hennes første singel, «Dancing in Flames».

Også på lista tidligere «X Factor»-deltaker Kristian Kristensen, da med bandet «No Name - No Fame». Han stakk av med seieren i årets Urørt-finale.

I august ga han ut singelen «Rusen våkner igjen».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram