Spotify-passordet ditt kan være stjålet

Hackere tok sensitiv informasjon.

GRÜNDERNE: Daniel Ek og Martin Lorentzon har fått mye skryt for Spotify. Nå risikerer de også mye kjeft, etter at en gruppe hackere kan ha stjålet informasjon om mange av deres kunder. FOTO: SPOTIFY
GRÜNDERNE: Daniel Ek og Martin Lorentzon har fått mye skryt for Spotify. Nå risikerer de også mye kjeft, etter at en gruppe hackere kan ha stjålet informasjon om mange av deres kunder. FOTO: SPOTIFY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at NRK nekter sine ansatte å bruke Spotify, på grunn av sikkerhetshensyn.

Mange NRK-ansatte har reagert på dette - men nå kan det se ut til at IT-avdelingen hos statskanalen likevel kan ha hatt god grunn til å stille spørsmål ved sikkerheten til tjenesten.

I kveld sendte nemlig Spotify ut en e-post om at en gruppe hackere kan ha fått tilgang til sensitive personopplysninger om kundene.

- I tillegg til passord, har de potensielt fått tilgang til registreringsinformasjon som e-postadresser, fødselsdatoer, kjønn, postnummer og kvitteringer, heter det i meldingen.

Du må endre passordSpotify skriver at de tettet sikkerhetshullet 19. desember i fjor. Alle brukere som registrerte seg før den tid, anbefales imidlertid å endre passordet. I tillegg anbefaler de at du også endrer det på tjenester der du har brukt det samme passordet. Har du identisk passord på e-postkontoen din som på Spotify, bør du snarest endre begge to.

Har du kjøpt tilgang til de reklamefrie versjonene av tjenesten, og er redd for at kontoopplysningene dine er spredd for alle vinder, kan du imidlertid slappe av. I hvert fall ifølge Spotify selv:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer