Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Språklek med skralt innhold

«Ping Pong luftballong» byr på språklek med en viss originalitet, men intrigen er infantil og uinteressant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vera er blitt sagt opp fra jobben i postvesenet, og benytter sjansen til å drive dank og dyrke fantasiene sine. Livet arter seg som en road-movie, der hun sklir fra den ene begivenheten til den andre, uten å ta særlig ansvar for verken eget eller andres velbefinnende.

Hun går riktignok til psykolog, og søker etter meningen med livet. Den finner hun ved å flørte med galskapen. Hun følger impulser fra drømmene sine og gjør mange underlige ting, som å suge på fremmedes fingrer og kjøpe seg løsbart. Hun provoserer og gjør opprør i jakten på seg selv.

Tilgjort

Vera er en voksen kvinne med infantile og navlebeskuende trekk, riktignok med en god porsjon fantasi, men med en gjennomgående naiv innstilling til verden. Pingviner, luftballonger og planeten Pong er de viktigste rekvisittene i hennes liv. Spennende for henne, men som idé for en roman blir det noe tilgjort. Det virker som om kreativitet og fantasi har tatt overhånd hos forfatteren, og at hun leker med språket for lekens egen skyld.

Skriveterapi

Kvåle har virkelig et særegent språk, som blomstrer i uvante bilder og assosiasjoner. Med debutromanen hører hun hjemme i naivismen. En fascinasjon for trivialiteter, en handling som roterer rundt intimsfæren og en naiv hverdagsfilosofi, er viktige ingredienser. Men boka makter dessverre ikke å engasjere. I stedet minner den om privat, dagboklig skriveterapi, og den når ikke tilsiktet luftballonghøyde.

Hele Norges coronakart