Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Språkpris til Jakob Oftebro

- Utrolig rørende.

FÅR SPRÅKPRIS: Skuespilleren Jakob Oftebro (28) er tildelt Nordens språkpris. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
FÅR SPRÅKPRIS: Skuespilleren Jakob Oftebro (28) er tildelt Nordens språkpris. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Skuespilleren Jakob Oftebro blir tildelt Nordens språkpris, for sitt engasjement for nordisk språkforståelse.

- Det er en stor ære, og utrolig rørende å motta Nordens språkpris. Jeg jobber hver dag for at vi skal se og engasjere oss i våre naboers historier og problematikker. Vi er så like, men samtidig så forskjellige her oppe i Norden - og har utrolig mye å lære av hverandre. Jeg håper vi kan fortsette å samarbeide og inspirere hverandre, og bli enda bedre til det, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.

I fjor var det Islands tidligere president Vigdís Finnbogadóttir som fikk prisen, året før var det skuespiller Ghita Nørby, i 2011 var det den svenske artisten Timbuktu som mottok prisen og i 2010 vant Fredrik Skavlan.

I juryens begrunnelse står det at Oftebro bruker hele spekteret av det skandinaviske språket, og at han leker med ulike dialekter. Skuespillere er bosatt i København, og spiller i både norske og danske TV-serier og filmer.

Det er foreningen Norden som deler ut prisen, som har blitt delt ut siden 2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media