Språktest for Leno-show

STAVANGER (Dagbladet): Marta Aurenes (90) er blitt berømt som verdens eldste dørvakt. Nå kan hun ende opp som gjest på «The Tonight Show» med Jay Leno!

Bildet av den blide 90-åringen har gått verden rundt. Selv i Hongkong har folk kunnet lese i avisene om den spreke, gamle dama som har fått jobb som dørvakt på Skjenkestuen i Stavanger. I går gikk hun i studio hos NRK Rogaland for å ta en språktest. Er engelsken hennes god nok, kan det bli USA-tur på henne.

- Hvordan gikk det?

- Jeg bare satt der og snakket om alt mulig. Skjenkestuen, det at jeg er dørvakt og den slags. Jeg leser fortsatt engelsk, men snakker det ikke så godt lenger, sier Aurenes.

Aldri vært i USA

For en stund siden kom det brev til puben om at Jay Leno var interessert i å ha henne med i programmet. Hun ble intervjuet av en norsk dame som representerte programmet, men Marta regnet ikke med at det ville bli noe av. Selv nå har hun et nøkternt forhold til sine muligheter.

- Jeg blir ikke skuffet hvis det ikke blir noe av, men det hadde jo vært festlig. Jeg har reist mye, men aldri vært i Amerika før.

- Blir tullete

Hun har heller aldri sett Jay Leno før. Men hun vet at «The Tonight Show» har millioner av seere, uten at hun lar seg affisere av det.

- Det gjør ingenting, bevare oss vel. Jeg tror forresten det er det samme hva jeg sier på det showet. De vil sikkert bare se hvordan jeg ser ut. Men dere må ikke skrive mer om meg nå. Jeg blir helt tullete av dette oppstyret. Bare fordi jeg er dørvakt! fnyser 90-åringen.