Spraymalte Ken-dokka og lekte takketale

Nå kan Ingrid Olava få oppfylt drømmen.

• Se lista over alle de nominerte

(Dagbladet.no) Ingrid Olava er kan bli årets nykommer og årets kvinnelige artist når Spellemannprisen avvikles 24. januar.

Ingrid Olava kom i april 2008 ut med sitt debutalbum «Juliet's Wishes» og fikk gode kritikker for både album og singelen «Only Just Begun».

Dagbladets anmelder mente at Olava gjorde alt riktig og ga debuten terningkast fem.

- Dette er superstas. Jeg er overrasket, glad og takknemlig, sier hun til Dagbladet.no og forteller videre at hun på ingen måte tror det vil bli lett å vinne noen Spellemannpris.

Lekte takketale som liten
- Konkurransen er knallhard! Og det er jo kjempebra, vi har jo hatt et fantastisk bra musikkår i 2008. Jeg prøver vel mest å være glad for at jeg ble nominert enn å håpe altfor mye på å vinne.

Skulle derimot Ingrid Olava slå sine konkurrenter er hun godt forberedt.

- Da jeg var liten spraymalte jeg Ken-dokka mi i gull, også latet jeg som dokka var en Oscar. Så sto jeg foran speilet og sa «I want to thank my...» og alt det der. Så dette her har jeg trent på veldig lenge.

- Har du sett hvem andre jeg er opp mot?, spør hun videre og vil ikke tenke for mye på vinnersjansene.

Mette-Marit: - Hyggelig
Innen kategorien «Åpen klasse» ble kronprinsesse Mette-Marit nominert for samlealbumet «Sorgen og gleden», som hun skapte med Kirkelig Kulturverksteds produsent Erik Hillestad.

- Kronprinsessen synes det er hyggelig at et prosjekt som har betydd så mye for henne er nominert til av en Spellemannsprisene i 2008, sier informasjonsmedarbeider Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Dagbladet.no.

«Sorgen og gleden» har så langt solgt over 37 000 eksemplarer, ifølge tall fra Kirkelig Kulturverksted, og består av salmer framført av kjente norske artister som Lars Lillo-Stenberg og Kari Bremnes. 

Vil gi bort Spellemannprisen
Lukestar er nominert i kategorien rock for deres kritikerroste album «Lake Toba», der konkurrerer de blant annet mot Motorpsycho, Grand Island og Tommy Tokyo & Starving For My Gravy.

Oslo-bandet tok nominasjonen med knusende ro og virket ganske sikre på at noen Spellemannpris ikke ville komme deres vei. Og skulle de få en pris settes ikke den på noen peishylle.

- Jeg tror ikke vi får noen pris, men den kommer sikkert til å stå på Tiger eller på uteservinga til Spasibar, forteller vokalist og frontfigur Truls Heggeros.

Lukestar kom med sitt album «Lake Toba» for nesten et helt år siden, og også den fikk gode skussmål i Dagbladet.

En hund etter country
Countryartisten Rita Eriksen hadde med seg eksklusivt selskap på pressekonferansen som ble holdt på Hotell Continental i formiddag. En hundevalp på åtte uker sov trygt og godt i armene til artisten.

- Vi tar begge nominasjonen med stoisk ro, sa Eriksen som er nominert for albumet «Hjerteslag» i kategorien Country.

En annen artist nominert for sitt bidrag til countrysjangeren var «Lyden av lørdag»-vinner Ida Jenshus.

Den unge artisten kom med sin debutalbum for i oktober i fjor og var veldig glad for å bli nominert allerede for førstealbumet, i en sjanger som står hennes hjerte nærmest.

Unnvikende kjærestepar
Thom Hell og Marit Larsen var begge nominert i to kategorier. Thom Hell for årets musikkvideo og årets mannlige artist, Marit Larsen for årets hit og årets kvinnelige artist.

Selv om de to musikerkjærestene ikke konkurrerer i noen kategorier, gjorde de nærmest pressekonferansen om til en konkurranse om ikke å bli sett sammen.

De to gjorde det klinkende klart at det ikke var aktuelt å stille opp på noen bilder sammen eller å kommentere hverandres musikk og nominasjoner.

Marit Larsen spilte ned sine vinnersjanser og mente at konkurransen og kvaliteten i hennes to kategorier var svært bra.

- Bare se på Ane Brun, hun har jo laget sin beste plate noensinne, sa Marit Larsen til Dagbladet.no

Årets desidert yngste nominerte er MGP Junior-vinnerne The BlackSheeps, de kan vinne årets låt med sin populære sang om hunden Kamilla i «Oro jaska beana».

Oddleif Nilsen er far til gitarist i bandet, Emelie Nilsen, og han var svært stolt og imponert over hva bandet hadde fått til. Han fortalte Dagbladet at The BlackSheeps syntes nominasjonen var artig.