Spredde asken på eiendommen

LONDON (Dagbladet): Sir Paul McCartney har oppfylt sin avdøde kones siste ønske. Hun ønsket å bli kremert, og ba om at asken ble spredd over McCartney-familiens store eiendom i Sussex.

Sir Paul og de fire barna deltok i en liten seremoni i USA like etter at Linda døde. Der ble hun kremert før urna ble ført til England. Hjemme på eiendommen i Sussex ble Lindas aske spredd.

I tillegg har Paul McCartney også fortalt at han nå planlegger å lage et minneplate med musikk som Linda skrev og delvis hadde spilt inn før hun døde.

I tillegg har Linda etterlatt seg en arv som kanskje er enda større. Kort tid før hun døde ble det funnet en uframkalt film hjemme i Sussex. Dette er en film som Linda McCartney tok den dagen Paul McCartney, Linda McCartney, John Lennon og Yoko Ono møttes og bestemte at Beatles var historie.

Paul har sagt til sin nærmeste rådgiver at han kan tenke seg å lage en utstilling hvor disse bildene blir vist.

Paul McCartney er selvsagt sønderkunst etter Lindas død. Sammen med de fire barna har de holdt seg i Sussex. En talsmann for Sir Paul opplyser at det ikke finnes ord som kan beskrive McCartneys sorg over sin avdøde kone. De to giftet seg i 1969, og har bare tilbrakt ett døgn fra hverandre etter at de giftet seg.

- De var som åndelige tvillinger, sier talsmann Geoff Baker til britiske aviser.

Paul McCartney delte seng med, holdt sin dødssyke kone i hånden og snakket varmt til henne gjennom de siste timene. Hans første gjerning etter hjemkomsten til England var å spre hennes aske ut over engene og i skogen ved familiens gård.