Spredte feil rykte om metallgitarists dødsårsak

Døde ikke av plager etter kjøttetende sykdom.

METALLEGENDE: Jeff Hanneman i Slayer døde tidligere denne måneden. Nå er dødsårsaken klar. Foto NTB Scanpix
METALLEGENDE: Jeff Hanneman i Slayer døde tidligere denne måneden. Nå er dødsårsaken klar. Foto NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet) Slayer-gitarist Jeff Hanneman døde tidligere denne måneden, bare 49 år gammel.

Før helga ble dødsårsaken utredet av en rettsmedisiner, som slo fast at Hanneman døde som en følge av skrumplever forårsaket av alkoholmisbruk, melder Independent.

Han ble i 2010 bitt av en edderkopp som ga ham en sjelden og kjøttetende sykdom kalt nekrotiserende fasciitt. Han måtte legges i kunstig koma mens legene fjernet døende vev i armen, og han var veldig nær ved å måtte amputere den. Etterpå måtte han lære seg å gå på nytt.

Rapport Etter Hannemans død ble det rapporert i flere medier at dødsårsaken hadde en sammenheng med edderkoppbittet, skriver Independent, men dette er altså nå tilbakevist av rettsmedisinerens rapport.

Bandets talsmann ga følgende uttalelse da Hannemann døde:

- Slayer må dessverre informere om at bandkollega og bror, Jeff Hanneman, døde klokken 11 i morges like ved hans hjem i Sør-California. Han ble 49 år. Hanneman led av leversvikt. Han etterlater sin kone Kathy, hans søster Kathy og hans brødre Michael og Larry, og han vil bli sårt savnet.

Øya-band Hanneman grunnla bandet sammen med Kerry King i 1981, og fikk sitt gjennombrudd i 1986 med albumet «Reign in Blood».

I august er det legendariske metalbandet en av headlinerne på Øyafestivalen.

- En Slayer-konsert er alltid en begivenhet for alle som elsker innbitt aggressiv metal og intense, fete riff. I de mørkeste krokene av Øya-kontoret har vi allerede starta oppvarminga og gleder oss til å høre «Hate Worldwide», «War Ensemble», «Angel Of Death», «Disciple», «Raining Blood» eller «Seasons In The Abyss», skriver Øyafestivalen på sin hjemmeside.