Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spredte perler

Mangler litt på låtmaterialet.

CD: På Amazon.com sies det at folk som kjøper dette albumet, fransk-israelske Yael Naims andre plate, også kjøper Leslie Feists glitrende «The Reminder» fra i fjor. Den morsomste mulige tolkningen av dette lille faktum er at det finnes en kjøpesterk gruppe på Internett som baserer platekjøpene sine på hvilke musikksnutter Apple bruker i TV-reklamene sine. Feists plutselige internasjonale suksess i fjor kom i kjølvannet av en iPod-reklame, og den eneste biten av Yael Naims skive du antakeligvis allerede har hørt er de tretti sekundene av andresingelen «New Soul», som akkompagnerer reklamen for Macbook Air.

Militante Mac-entusiaster er nok likevel ikke hele sannheten her. Det er veldig lett å se andre grunner til at Naim og Feist skulle ha en felles fanbase: de er begge unge, kvinnelige singer/songwritere med myke stemmer som synger stort sett rolige sanger til stort sett akustiske komp, og begge maner fram et naivt og naturlig belyst bilde av en verden hvor ting ikke er så komplisert og alt går bra til sist. En verden som just works, om du vil.

Hvilket ikke vil si at Naim ikke har noen melankolske låter, de er bare ikke triste, med mindre låtene på hebraisk er av en helt annen art enn resten. Og hvilket dessverre heller ikke vil si at vi har å gjøre med noen ny mykpopsensasjon. En helt unødvendig cover av Britneys «Toxic» og litt uinspirerende fyll her og der forhindres det, noen spredte perler til tross.

MYK STEMME: Yael Naim var invitert gjest på årets sangfestival i Sanremo, Italia. Foto: SCANPIX
MYK STEMME: Yael Naim var invitert gjest på årets sangfestival i Sanremo, Italia. Foto: SCANPIX Vis mer
image: Spredte perler
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media