Dagbladet Pluss

Sprenger rekorder

Dagbladets digitale abonnementer har skutt i været på rekordtid.

GULLPIL-JUBEL: Pluss-gjengen i Dagbladet jubler etter å ha passert nok en milepæl. I kantina i Aller-huset ble det i går servert soft-is og popcorn for å feire tallene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GULLPIL-JUBEL: Pluss-gjengen i Dagbladet jubler etter å ha passert nok en milepæl. I kantina i Aller-huset ble det i går servert soft-is og popcorn for å feire tallene. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Dagbladets premiumtjeneste, Dagbladet Pluss, når nye høyder. I løpet av det siste halvåret har antallet abonnenter økt fra 55 000 til 75 000.

- Det er gledelig at det er så stor betalingsvilje for kvalitetsjournalistikk. Vi ser at det er stor interesse for dokumentarer og eksklusive nyheter, men også for den grundige nyttejournalistikken innen områder som helse, økonomi, bil og trening. For oss er det viktig med et bredt kvalitetstilbud, sier konstituert magasinredaktør Bjørn Bore.

«Pluss» er Dagbladets tjeneste for betalt, digitalt innhold på dagbladet.no. Tjenesten ble lansert i 2013. Reportasjeleder Jonas Pettersen i Dagbladet Pluss ser at leserne setter pris på den grundige journalistikken.

- Vi ser på salgstallene at leserne våre setter mest pris på den grundige journalistikken de ikke får lest noe annet sted, så det kommer vi selvfølgelig til å fortsette med også framover for å levere det innholdet både eksisterende og nye lesere forventer av oss, sier Pettersen.

Dagbladet Pluss' mest solgte sak i 2018 var gravesaken «Barnevernets engler».

Den dokumenterte hverdagen til tre venninner som ble narkomane og prostituerte i barnevernets omsorg.

- Saken er en del av en større serie om forholdene i norsk barnevern, der avsløringene har ført til flere konsekvenser, blant annet nedleggelse av barnevernsinstitusjonen Vestlundveien ungdomssenter i Bergen. Det er derfor gledelig at det er denne typen journalistikk, den som setter merker i samfunnet, som blir mest lest hos oss, sier Pettersen.

Nedenfor er et par av de andre sakene Pluss-leserne er blitt bydd på i løpet av de siste dagene: