Sprengkaldt rundt Stoltenberg

Hvorfor går alt galt for regjeringen, spør Stein Aabø.

VANSKELIG HALVÅR: Den ene uka med mediestorm avløser den andre. Foto: Henning Lillegård
VANSKELIG HALVÅR: Den ene uka med mediestorm avløser den andre. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets partibarometer i går og dagens karakterbok til regjeringens statsråder føyer seg inn i rekka av elendigheter som rammer regjeringen for tida. Oppslutningen om regjeringspartiene er rekordlav. Det er ingen statsråder som funkler. Det eneste som lyser opp i vintermørket er fakler fra folk i demonstrasjonstog. Alt regjeringen tar i går i stykker. Gull blir gråstein. Folket raser. Ulykkene vil ingen ende ta. Og de kommer slett ikke alene.

Det er på mange måter besynderlig. For de fleste har det bra i dette landet. Norge topper fortsatt statistikken over hvilket land det er best å leve i. Faktisk har vi aldri hatt så mye penger mellom hendene som nå. Prisene er lave. Renta er lav. Arbeidsledigheten er lav. Skatten omtrent på europeisk gjennomsnittsnivå. Egenandelen på helsetjenester er mindre enn prisen på et avisabonnement. Skoleplassen er gratis. Barnehageplassen er billig og framfor alt tilgjengelig. Og når de gamles pårørende endelig får tatt seg en tur for å besøke sine på sjukehjemmet, er det ikke så verst der heller. Så hva er det folk maser om? Hvorfor så utbredt misnøye? Er det kulda? Nei, for misnøyen med regjeringen har vært sterk hele det siste året, i kalde som i varme perioder. Vi husker rabalderet om sykefraværet i fjor, om biodieselavgiften, om stillestående og uteblitte tog. De ble avløst av ramaskriket mot monstermaster i Hardanger i sommer og av partigaver i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer