Sprengt hjerte

«Fedra» gjør gammel kjærlighet til ny.

FORBUDT FORELSKELSE: Forelskelsen, sorgen og raseriet stiger i Gjertrud Jynge som vann bak en demning, i den sterke oppsetningen av den franske klassikeren «Fedra». Foto: Marit Anna Evanger / Det Norske Teatret.
FORBUDT FORELSKELSE: Forelskelsen, sorgen og raseriet stiger i Gjertrud Jynge som vann bak en demning, i den sterke oppsetningen av den franske klassikeren «Fedra». Foto: Marit Anna Evanger / Det Norske Teatret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: En fortelling fra den greske mytologien gjenfortelles av en fransk 1600-tallsdramatiker, før det nytolkes nydelig på Det Norske Teatret.

Jean Racines «Fedra» handler om prøvelser som kan råke hvem som helst, når som helst: Om kjærligheten som bryter inn og slår deg ut av kurs i omstendigheter der fornuft og årvåkenhet er nødvendig, om situasjoner der det er umulig å være lojal mot dine nærmeste, og samtidig tro mot deg selv.

Følsomt Regissør Sigrid Strøm Reibo har fra før vist seg som en følsom fortolker av gammel litteratur, én som legger vekt på det psykologiske og emosjonelle. Sammen med sitt eminente ensemble bygger hun opp historien gjennom levende, nære dialoger, der Racines innfløkte aleksandriner med sitt faste rim og rytme høres ut som spontane uttrykk for det som tenkes.

Innslag av dans til dryppende musikk forteller mytene som er bakgrunnen for handlingen, og gir den et symbolsk og kroppslig lag.

Problemer i fleng Fedra (Gjertrud Jynge) er gift med kong Tesevs (Paul-Ottar Haga), enn kvinnekjær eventyrer som, som så ofte, er vekk. Hun har lenge vært forelsket i Hippolytos (Nicolai Cleve Broch), Tesevs' sønn fra et tidligere forhold, noe hun har forsøkt å undertrykke ved å drive ham fra hoffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer