DEBATT

Sprer farlige forestillinger - igjen

Eva Lundgren sprer konspirasjonsteorier om at Kinsey-rapportene ble til i samarbeid med pedofile nettverk. Med tanke på hennes tidligere virksomhet er det grunn til å slå alarm.

RIR IGJEN: -Tidlig på 90-tallet hevdet Lundgren at det fantes organiserte nettverk av satanister som både praktiserte menneskeofring og misbrukte barn rituelt. Ifølge hennes egen bok fra 1994 inkluderte misbruket både drikking av blod fra termos og tvangsforing med piller som fikk barna til å eksplodere. Nå hevder hun at Kinseyrapportene ble til i samarbeid med pedofile. Foto: NTB SCANPIX
RIR IGJEN: -Tidlig på 90-tallet hevdet Lundgren at det fantes organiserte nettverk av satanister som både praktiserte menneskeofring og misbrukte barn rituelt. Ifølge hennes egen bok fra 1994 inkluderte misbruket både drikking av blod fra termos og tvangsforing med piller som fikk barna til å eksplodere. Nå hevder hun at Kinseyrapportene ble til i samarbeid med pedofile. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det var med skrekkblandet forventning at jeg lørdag bladde opp for å lese professor emerita Eva Lundgrens kronikk «Taushetens tid ble Talens tid».

Som en som alltid har likt å følge med på fenomener i randsonen, er Eva Lundgren et kjent navn. Tidlig på 90-tallet hevdet Lundgren at det fantes organiserte nettverk av satanister som både praktiserte menneskeofring og misbrukte barn rituelt. Ifølge boken La de små barn komme til meg. Barns erfaringer med seksuelle og rituelle overgrep (1994) inkluderte misbruket både drikking av blod fra termos og tvangsforing med piller som fikk barna til å eksplodere. Noen år tidligere hadde Lundgren til og med hevdet at hun selv med nød og neppe hadde unngått å selv bli ofret under et «satanist-møte» . Noe som må ha vært en skremmende opplevelse som imidlertid ikke hindret henne i å senere delta som observerende deltaker i tre ulike satanistgrupper som alle beskrev grove voldtekter – i hvert fall om vi skal tro Lundgren selv. Det hører med til historien at hverken politi eller forskere noen gang har kunnet dokumentere eksistensen av slike handlinger, til tross for en rekke skrekkhistorier fra selvutnevnte avhoppere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer