Sprer konspirasjonsteorier

Når fullstendig ufaglærte personer gir farlige råd til mennesker i svært vanskelige livssituasjoner, må vi reagere.

Scientologi til skoler: Hans-Erik Dyvik Husby og Oslo Peace Program (OPP) brev til over 3000 skoler i Norge, sammen med dvd-ene «Veien til lykke» og «Sannheten om stoff». I brevet beskrives «Veien til lykke» som en moralkodeks, som «utelukkende er basert på sunn fornuft og som kan følges av enhver, uavhengig av rase, farge eller tro». Den er skrevet av L. Ron Hubbard, grunnlegger av scientologien. Foto: Nina Hansen
Scientologi til skoler: Hans-Erik Dyvik Husby og Oslo Peace Program (OPP) brev til over 3000 skoler i Norge, sammen med dvd-ene «Veien til lykke» og «Sannheten om stoff». I brevet beskrives «Veien til lykke» som en moralkodeks, som «utelukkende er basert på sunn fornuft og som kan følges av enhver, uavhengig av rase, farge eller tro». Den er skrevet av L. Ron Hubbard, grunnlegger av scientologien. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere vokalist i Turboneger og nå dommer i TV2s Idol, Hans-Erik Dyvik Husby, bruker sin kjendisposisjon i en regissert krig mot psykiatrien. Denne kampen er bygget på ville konspirasjonsteorier og er styrt av den kontroversielle scientologikirken.

Husby sitt forsvar når konfrontert med dette er like håpløs som at en som jobber for å fremme mafiaens posisjon skulle begrunne det med at han bare er glad i italiensk mat.

Til denne kampen har Husby selv valgt å fronte organisasjonen Citizen Commission of Human Rights. CCHR drives av scientologikirken og jobber for å utrydde psykiatrien. Og er det noe Scientologikirken er ubestridt mester på, så er det å rekruttere, pleie og dyrke kjendiser som kan være deres nyttige hjelpere.

I «Project Celebrity» skriver grunnleggeren av scientologien blant annet om hvordan kjendiser skal rekrutteres og at de som får tak i en skal gis belønninger (Los Angeles Times, 1990).

Husby prøver å distansere seg fra kritikken ved å si at den delen av scientologien som han så sterkt promoterer er noe annet enn den «religiøse delen av scientologien». Et slikt skille er konstruert og det er mye dokumentasjon tilgjengelig nå som viser at ikke bare er CCHR startet av, finansiert av og nært knyttet til scientologikirken ideologisk, den er også en integrert del av organisasjonens innerste maskineri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer