Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Lord Echo - «Harmonies»

Sprer musikkglede som ild i tørt gress

Sol i hjertet, sol i sinnet.

MOJO: Newzealandske Mike Fabulous har en beundringsverdig evne til å mane frem uanstrengt og fortryllende funk, skriver vår anmelder. Foto: Promo.
MOJO: Newzealandske Mike Fabulous har en beundringsverdig evne til å mane frem uanstrengt og fortryllende funk, skriver vår anmelder. Foto: Promo. Vis mer

ALBUM: I skrivende stund ligger et tungt grått lokk over Østlandet.

Harmonies

Lord Echo

5 1 6
Plateselskap:

Soundway Records

«Soulsang seiler på en sprudlende sjø av vestafrikansk perkusjon»
Se alle anmeldelser

Men det betyr null og niks, fordi det strålende nye albumet til Lord Echo tyter ut av høyttalerne. Den newzealandske produsenten og multiinstrumentalisten Mike Fabulous har nemlig mojo – evnen til å mane frem fortryllende funk.

I likhet med de finfine forgjengerne «Melodies» og «Curiosities», ser også «Harmonies» ut til å mangle datomerking. «C90 Eternal» er en psykedelisk ode til kassettformatet, en påminnelse om at det finnes en tidløs varme i førdigitale musikkproduksjoner.

Det samme poenget understrekes med de dempede høydepunktene «Life on Earth» og «In Your Life», hvor soulsang seiler på en sprudlende sjø av vestafrikansk perkusjon.

«I love music, any kind of music/As long as it’s groovy» erklæres det på «I Love Music», en reggaefisert tapning av The O’Jays-klassikeren. «Harmonies» sprer denne musikkgleden som ild i tørt gress.