VOKSEN DEBUTANT: Erik Thormod Halvorsen (64) debuterer med egen kvintett på plata «Uppercase», en tittel som betyr «store bokstaver». Foto: RONNY ØSTNES / LOSEN RECORDS
VOKSEN DEBUTANT: Erik Thormod Halvorsen (64) debuterer med egen kvintett på plata «Uppercase», en tittel som betyr «store bokstaver». Foto: RONNY ØSTNES / LOSEN RECORDSVis mer

Spretne og svingende eventyr i jazzens verden

Wandrups utvalgte: To nye vitale, norske innspillinger.

(Dagbladet):

CD: Erik Thormod Halvorsen (64) er en durkdreven trompetist som har hatt jazzen som hobby i alle år. Med «Uppercase» (som betyr «store bokstaver») debuterer han med egen plate.

Det meste er spilt inn i NRKs Store Studio med Rune Nicolaysen på sax og Freddy Hoel Nilsen på piano, i tillegg til flere bassister, trommiser og gitarister, blant dem den irske stjernen Louis Stewart på seks spor.

Musikken veksler mellom standardlåter og egne komposisjoner. Felles for arrangementene og framføringen er en eksplosiv og smittende spilleglede. Soloene glir uanstrengt over i hverandre.

Et høydepunkt er en rytmisk krevende versjon av «Love for Sale». Lett og lekkert.

Mer eksperimentelle er Team Hegdal, som er ute med «Team Hegdal 3», den tredje plata i en serie utforskende musikalske eventyr.

I tillegg til saksofonisten Erik Hegdal, kjent fra Trondheim Jazz Orchestra og sitt samarbeid med Joshua Redman, møter vi André Roligheten på sax (mange fine duetter her), Ole Morten Vågan på bass og Gard Nilssen på trommer.

Med seg har de denne gangen den utmerkede svenske pianisten Oscar Grönberg. Musikerne opererer med variasjoner over arven fra Thelonious Monk, med låttitler som «Around Noon», «More Monk Measurements», «State of Monk» og «Monkholmen».

Det betyr at det er mange dristige sprang, rykkete tonevekslinger og sløye akkorder. Sprettent er ordet.