Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Spriker mer enn Anna Anka»

Basement Jaxx - toneangivende houseduo eller bare ræl?

BLØTKAKE-DUO: Basement Jaxx har en hang til det overdådige. Foto: XL/Jamie Beeden
BLØTKAKE-DUO: Basement Jaxx har en hang til det overdådige. Foto: XL/Jamie Beeden Vis mer

||| ALBUM: Helt siden Basement Jaxx slapp «Remedy» i 1999, har de vært mainstreamklubbingens overdådige Marie Antoinette-bløtkake.

Alle deres ville rytmeinfall, sjangerdigresjoner, groovedypdykk og knotteskrutriks har blitt smørt utover melodiene, noe som har ført til at de oftest høres ut som en hyperdansbar popmiks av Boney M, Zero 7 og dataspillmusikk — og en sjelden gang som den toneangivende houseduoen de ønsker å være.

Resultatet er dermed at «Scars» spriker mer enn Anna Anka. Knallåtene er ekstraordinære: tittelsporet har Timbalandske sumpgrooves og arrogant R&B-vokal fra Kelis, «Distractionz» består av drømmenaivistisk og Air-aktig perling, og «Raindrops» er en vill, jublende og fantastisk rytmesafari.

Samtidig får vi dessverre også låter der de bygger babelske tårn av rytmer og ræl, og derfor vil BJ alltid, alltid, alltid forbli bedre på singler enn på album.

«Spriker mer enn Anna Anka»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling