Springer til politikken

Talkshow-verten Jerry Springer vil ha nytt publikum. Nå vurderer han å gjøre comeback i politikken. Forrige gang han hadde det som yrke, gikk det med Springer som med mange av hans gjester;han ble tatt med buksa nede.

Jerry Springer vurderer å stille som kandidat for Demokratene til neste år, melder BBC.

Springer ble rikskjendis i USA etter at han fikk sitt eget show, og er et levende eksempel på at veien fra amerikansk politikk til underholdningsbransjen er kort. Han har bakgrunn som politiker - han var 'city councilman' i Cincinatti i tre år fra 1971 til 1974 - og ble tvunget til å gå av etter at han hadde betalt en prostituert med en sjekk med sitt eget navnetrekk på. Han forsøkte senere å bli ordfører i Cincinatti. Da det mislyktes startet han i TV.

Jerry Springer Show ble lansert i 1991, og har blitt en stor publikumssuksess. Dette har også blitt showet mange elsker å hate. Springer har møtt mye kritikk for valg av temaer: De fleste showene har gjester som er transseksuelle, utro, voldelige eller homo/biseksuelle. Voldelige episoder i selve showet har også satt sinnene i kok i USA, og enkelte har til og med spekulert på om endel av gjestene er betalte skuespillere og ikke vanlige mennesker, slik de utgir seg for. Showet har blitt sendt på norsk tv -sent på natten på TV3.

Springer sier at han vil avgjøre om han stiller som senatorkandidat i neste måned.