Springfield ligger i Vermont

Får «Simpsons»-premiere etter stor avstemming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Så var det avgjort. Ifølge 15367 amerikanere, var det den bittelille byen Springfield i Vermont som best portretterte «Simpsons»-ånden. Dermed får de arrangere verdenspremieren på «The Simpsons movie» 21. juli. 14 amerikanske byer med navnet Springfield konkurrerte om det ærefulle oppdraget i en nettavstemming hos USA Today.com, og 109582 stemmer kom inn.

Vermonts Springfield satset på en video av Homer som løper gjennom byen etter en enorm smultring, og kapret 15367 stemmer. Illionois kom på andre plass med 14634 stemmer, mens Oregon kom på tredje med 13894.

– Vi er så opprømte! Vi ble med i siste minutt, og føler oss underlegne, noe som gjør dette så stort og flott for oss, sier Patricia Chaffee, visepresident i Springfields handelsforening og produsent av filmen, til USA Today.

De sendte ut mengder med e-poster og skaffet støtte gjennom oppmerksomhet i lokale medier, i tillegg til å lage filmen. Ifølge Wikipedia var det 9078 innbyggere i Springfield i 2000. Byen ble grunnlagt i 1761.

Nå blir det verdenspremiere på Simpsons-filmen 21. juli i Springfield Theater i Vermont. Men også de 13 andre byene får arrangere spesialvisninger av filmen kvelden før den ordinære USA-premieren 27. juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer