Springsteen elsker «Lilyhammer»: - Little Steven er veldig morsom

The Boss er glad på kameratens vegne.

TELENOR ARENA (Dagbladet): Før den første av to utsolgte konserter på Telenor Arena i kveld og i morgen, brukte Bruce Springsteen (63) og hans E Street Band ettermiddagen på en grundig lydsjekk.

Etter å ha spilt gjennom flere låter, møtte «The Boss» pressen som var til stede i arenaen og svarte på flere spørsmål. Han forklarte at han har et veldig nært forhold til Norge og hans norske fans. Dette er 16. gangen han er i Norge.

- Mitt andre hjemsted - Jeg husker den første gangen vi kom hit, tidlig på 80-tallet. Vi visste ikke hva vi skulle forvente. Under første halvdel av showet satt alle på plassene sine, men så spilte vi noe, og alle stormet mot scenen, og sånn har det vært siden, sier Springsteen.

- Gjennom årene har det bare blitt en dypere tilknytning. Det føles som mitt andre hjemsted, og det er alltid en glede å komme hit, sier Springsteen videre.

Forrige gang Springsteen og bandet spilte på norsk jord, var blant annet under 22. juli-minnemarkeringa i fjor. 63-åringen la ikke skjul på at det betydde mye for ham å kunne bidra:

- Det var veldig rørende, men jeg er veldig glad for å i det hele tatt bli spurt. Det var en stor opplevelse for både meg og Little Steven, sier Springsteen om opptredenen.

Ler av «Lilyhammer» Springsteens gitarist og «Lilyhammer»-skuespiller, Steven van Zandt, er nå tilbake på laget etter å ha hatt en fem måneder lang pause for å spille inn sesong to av den populære, norske serien.

SVARTE PÅ SPØRSMÅL: Presse fra hele Europa var til stede under Springsteens lydsjekk på Telenor Arena i dag. The Boss svarte på flere spørsmål, etter å ha spilt gjennom et par låter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SVARTE PÅ SPØRSMÅL: Presse fra hele Europa var til stede under Springsteens lydsjekk på Telenor Arena i dag. The Boss svarte på flere spørsmål, etter å ha spilt gjennom et par låter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke komme på et bandmedlem som har vært så lenge borte, annet enn da Max var borte og sønnen hans spilte for ham, svarer Springsteen på Dagbladets spørsmål, og fortsetter:

- Little Steven gjorde det bra på øvinga, men vi får se i kveld. Han er nok litt rusten, nå som han endelig kommer tilbake til dagjobben som musiker.

Videre sier The Boss at han selvsagt har fått med seg sin gode venn og gitarists rolle i «Lilyhammer».

- Han er veldig morsom der, men det har han vært siden han var ung. Han har gjort en bra jobb, for å være skuespiller og musiker trenger ikke å være sammenfallende. Jeg får et stort kick av å se ham på tv, og er veldig glad på hans vegne, sier Springsteen til Dagbladet.

Spontan Springsteen Springsteen er kjent for å holde konserter opp mot fire timer og at han alltid varierer hvilke låter han tar tryller fram. Springsteen forklarer at låtutvelgelesen skjer ganske så spontant.

- Mange kvelder bestemmer vi oss mens konserten pågår hva vi skal spille, når jeg ser an stemninga eller ser en plakat som publikum har tatt med seg. Det er veldig spontant på den måten. Noen musikere, som har pyroshow eller annet sceneshow som bestemmer rekkefølgen på låtene, blir ganske bundet av en bestemt setliste.

LYDSJEKK: I forkant av kveldens konsert på Telenor Arena, brukte Springsteen og hans E Street Band ettermiddagen på en grundig lydsjekk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LYDSJEKK: I forkant av kveldens konsert på Telenor Arena, brukte Springsteen og hans E Street Band ettermiddagen på en grundig lydsjekk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Men vi var et pub-band. Der trengte man ikke mye staffasje og presentasjon, man måtte være fleksibel. Vi måtte kunne spille forskjellige setlister og være på scenen i fem timer strekk. I så måte er bandet vårt helt fantastisk. Ved å se på leppene mine i fire sekunder så klarer de å tyde hvilken låt jeg vil spille.

The Boss forklarer at låtvariasjonen kan bidra til at publikum får et slags eierskap til konsertene de er på, fordi de blir unike.

- De føler at akkurat denne konserten med disse låtene er deres.

Sin egen oppvarmer Etter å ha pratet med den oppmøtte pressen, tjuvstartet Springsteen kveldens konsert, ved å framføre et par låter for de første publikummerne som slapp inn i arenaen.

Springsteen sto alene på scenen, og spilte for glade - og en smule overraska - konsertgjengere.

- Oh my God, this is funny, ropte musikeren fra scenen.

VINKET: Springsteen vinket til oppmøtt fans og presse da han forlot hotellet rundt klokka 16.30 i dag. Foto: Gullik Media / Marius Gulliksrud
VINKET: Springsteen vinket til oppmøtt fans og presse da han forlot hotellet rundt klokka 16.30 i dag. Foto: Gullik Media / Marius Gulliksrud Vis mer

Rundt 3000 heldige Springsteen-fans fikk altså flere bonuslåter fra sjefen selv.

Hemmelige øvinger Bandet har også brukt de siste dagene på hemmelige bandøvinger på Jar utenfor Oslo.

Bruce Springsteen og hans E-Street Band spiller i kveld den første av to konserter på Telenor Arena denne uka. «Wrecking Ball Tour» har nå hatt en måneds lang pause, etter å ha turnert Australia i mars. Turneen har holdt det gående i et år, og Springsteen besøkte i fjor sommer Oslo og Bergen.

Da spilte han konserter på nesten fire timer. Under konserten på Valle Hovin nektet en gjennomsvett Springsteen å gi seg før sola var gått ned. I Norge, midt på sommeren.

- Må fort i form Van Zandt sa til Dagbladet i helga at han ble sliten av maratonkonsertene.

- Jeg må komme meg i form veldig fort, for akkurat nå er jeg ikke sprek nok til å ta den helt ut mot slutten av konserten når det virkelig skal ta av. Men jeg lover å være i form til konsertene i Norge.

Springsteen selv landet i går morges på Gardermoen, og tok seg tid til en liten prat med Dagbladets reporter.

KOM I GÅR: Bruce Springsteen landet i går på Gardemoen  Photo: Gullik Media/ Marius Gulliksrud.
KOM I GÅR: Bruce Springsteen landet i går på Gardemoen Photo: Gullik Media/ Marius Gulliksrud. Vis mer

- Vi er veldig glad for å være tilbake i Norge, vi elsker det her. Vi har veldig dedikerte fans her og vi gjør alltid vårt beste når vi er i Norge. Vi gleder oss, sa han da til Dagbladet.

 

I FJOR: Bruce Springsteen spilte to konserter på Koengen i Bergen og en på Valle Hovin i Oslo sist han var i Norge. Denne gangen er det Telenor Arena som får besøk av rockeren. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
I FJOR: Bruce Springsteen spilte to konserter på Koengen i Bergen og en på Valle Hovin i Oslo sist han var i Norge. Denne gangen er det Telenor Arena som får besøk av rockeren. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer