Springsteen knallhardt ut mot Bush

Bruce Springsteen avslutter sin verdensomfattende turné «The Rising» med knallhard kritikk av USAs president George W. Bush.

- Det er på tide å stille presidenten for riksrett og innsette noen som vet hva de gjør, sa Springsteen på den første konserten onsdag kveld, etter å ha spilt opptak av presidenten som snakker om Iraks masseødeleggelsesvåpen og satt spørsmålstegn ved USAs motiver for å gå til krig mot Irak.

Springsteen avslutter verdensturneen med tre opptredener på Shea stadion i New York. Kritikken rammer hardt, ikke bare på grunn av Springsteens popularitet, men også fordi han var en USAs rockestjerner som klarest fordømte terrorangrepene for to år siden og viste sympati med ofrene og deres pårørende.

Som innledning til sangen «Born in the USA» sa Springsteen:

- Spørsmålet om vi ble ført bak lyset inn i krigen mot Irak er ikke et liberalt eller konservativt, et demokratisk eller republikansk spørsmål. Det er et amerikansk spørsmål. Å kreve regnskap fra våre ledere er vårt ansvar, vår jobb som borgere.

Reaksjonene blant 50.000 tilhørere var blandede. Noen var vilt begeistret, andre gikk for heller å skaffe seg en øl enn å høre på Springsteens politiske utspill.

(NTB)

BRØLER MOT BUSH: Onsdag fikk 50.000 fans høre at Bruce Springsteen mener George W. Bush bør stilles for riksrett. «The Rising»-turneen avsluttes med to konserter til på Shea, i dag og lørdag. Da kan det bli nye politiske kraftsalver fra sjefen.