Springsteen langer ut mot Trump: - Republikken er under angrep av en idiot

Superstjerna med klar beskjed.

INGEN TRUMP-FAN: Bruce Springsteen langer ut mot Donald Trump under et intervju med Rolling Stone. Her er Springsteen avbildet under konserten i Frognerparken i sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
INGEN TRUMP-FAN: Bruce Springsteen langer ut mot Donald Trump under et intervju med Rolling Stone. Her er Springsteen avbildet under konserten i Frognerparken i sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump later ikke til å være spesielt populær i kretser der musikkstjerne vanker.

Den siste i rekken av musikere som tydelig gir uttrykk for sin misnøye med republikanernes presidentkandidat er Bruce Springsteen.

- En tragedie for demokratiet

I et ferskt intervju med magasinet Rolling Stone fyrer han av en solid kraftsalve når han blir spurt om hvilke tanker han gjør seg om «Trump-fenomenet».

- Republikken er under angrep av en idiot. Hele greia er tragisk. Uten å overdrive så er det en tragedie for vårt demokrati, sier Springsteen.

Springsteen mener at ideene Trump forfekter er veldig farlige.

- Hvit nasjonalisme og alt-right-bevegelsen. Opprørende ting han har gjort, som da han ikke umiddelbart tok avstand fra David Duke, sier Springsteen.

Tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke gikk tidligere i år ut med sin støtte til Donald Trump i presidentvalgkampen.

- Å stemme mot Donald Trump er forræderi mot det du stammer fra, sa Duke.

Trump ville ikke klart ta avstand fra uttalelsen da han ble konfrontert med den i sommer.

- Jeg liker Hillary

Springsteen mener tingene Trump har sagt og gjort ville satt en umiddelbar stopp for en hvilken som helst annen, tidligere presidentkandidats kamp for å bli president.

- Jeg tror det er prisen vi må betale for å ikke adressere de reelle kostnadene av deindustrialiseringen og globaliseringen som har skjedd i USA de siste 35 - 40 åra, og hvor dypt det har påvirket og såret folk, i en så stor grad at de ønsker en person som sier at de har en løsning, sier Springsteen.

- Og Trumps greie er enkle svar på svært komplekse problemer. Uholdbare svar på svært konplekse problemer. Og det kan være veldig fristende.

Og selv om han ikke sier det i klartekst at han kommer til å stemme på Hillary Clinton, så er det lite som tyder på noe annet.

- Jeg liker Hillary. Jeg tror hun vil bli en veldig, veldig god president, sier Springsteen, som ikke er den eneste musikeren med Trump-antipatier.

Musikkprotester

Queen ba i sommer Trump om å slutte å bruke «We are the champions» under sine valgkamparrangementer, og kalte det «uatorisert bruk, mot vår vilje».

Allerede i fjor sommer hisset Trump på seg ringreven Neil Young.

Da Trump annonserte sitt kandidatur som presidentkandidat, gikk han nemlig på scenen til den klassiske Young-låta «Rockin' in the free world».

Også Young var klar på at Trump aldri hadde fått tillatelse til å bruke rockeklassikeren.

I tillegg til de tra garvede herrene har også Rolling Stones, R.E.M og Adele bedt Trump om å ikke bruke deres musikk i forbindelse med sine valgkamparrangementer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer