Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Springsteen spilte inn i norsk studio

Benyttet fridag til å spille inn hos Idol-dommer.

(Dagbladet.no): Bruce Springsteen tilbrakte flere døgn i Oslo i forbindelse med konserten i Oslo Spektrum lørdag.

Noe av tiden brukte han i Disclab - studioet til Idol-dommer Hans Olav Grøttheim.

- Jada, jeg kan bekrefte at vi hadde besøk av Bruce og tekniker Toby Scott, forteller Grøttheim til Dagbladet.no.

Koste seg

Grøttheim - som ble far fredag - var ikke selv til stede i studio. Tekniker Richard Low assisterte Scott og Springsteen. Produsent Jørn Dahl (bla. Lene Marlin, Venke Knutson) var også til stede for å yte assistanse ved behov.

- Selvfølgelig er det et høydepunkt å få Springsteen på besøk. Han var der i noen timer torsdag ettermiddag for å legge på vokal. Jeg kan ikke si all verden om dette, men Springsteen var en fantastisk hyggelig fyr - jordnær og trivelig. Han var rett og slett The Boss, forteller Dahl.

Det er ikke kjent hva Springsteen skal bruke opptakene til, men studioet har bedt om å bli kreditert om det blir brukt.

Grøttheim forteller at avtalen med Springsteen ble gjort flere dager i forveien.

SPILTE INN I OSLO: Bruce Springsteen tilbrakte torsdag ettermiddag i et studio i Oslo.
SPILTE INN I OSLO: Bruce Springsteen tilbrakte torsdag ettermiddag i et studio i Oslo. Vis mer

- Hva betyr dette økonomisk for dere?

- Hehe, det gjenstår jo å se om vi får betalt - jeg vet ikke hva slags inkassosystem de har i USA. De har nok andre budsjetter der enn vi har her. Det er nok ikke dyrere å spille inn i Norge - snarere tvert imot, sier Grøttheim.

Flere alternativer

Dagbladet.no er kjent med at Springsteen vurderte flere alternativer da han var i Oslo. Bjarne Stensli (25) i Harry\'s Gym Recording Studio bekrefter at han hadde besøk av Toby Scott - Bruce Springsteens faste tekniker og høyre hånd.

Stensli fikk en mail fra Scott lørdag i forrige uke, der teknikeren ba om å få låne studioet hans i noen timer torsdag eller fredag. De to møttes utenfor Grand Hotel torsdag morgen.

- Da han kom til studioet ga han umiddelbart tommelen opp. Han var særlig begeistret fordi jeg hadde en lik plateklang som han hadde benyttet på skarptromma på «Born In The USA». Det hele var utrolig sprøtt - dette er tross alt en mann som har produsert både Springsteen og Dylan, og som har bidratt på plater som har solgt til sammen drøyt 150 millioner eksemplarer, forteller Stensli.

Ifølge Stensli hadde Scott funnet fram til studioet via hjemmesiden. De to var sammen i halvannen time - satte opp utstyr, skillevegger og gjorde alt klart. Scott bekreftet at det var Springsteen som skulle komme.

Senere på ettermiddagen ringte imidlertid Scott og fortalte at de hadde funnet et annet studio, som har en lik miksepult som Springsteen benytter seg av i sitt hjemmestudio. Noen dager senere fikk Stensli en mail fra Scott, som ga uttrykk for at han likte Harry\'s Gym Recording Studio godt, og at han gjerne kunne tenke seg å returnere.

Springsteen spilte inn i norsk studio

- Veldig kult uansett at han kom til vårt lille indiestudio, og at vi nå har kontakt, sier 25-åringen.

Stensli har blant annet jobbet med Sex Beat (tidligere The Beautiful People) i studioet, og holder for tiden på med plata til sitt eget band Harry\'s Gym (tidligere Dharma).

STORFINT BESØK: Hans Olav Grøttheim og studioet Disclab fikk besøk av Bruce Springsteen. Grøttheim selv var ikke til stede.
VURDERTE HARRY: Bjarne Stensli og Harry\'s Gym Recording Studio var lenge et aktuelt valg for Springsteens tekniker. Harry\'s Gym spiller for øvrig på Mono i Oslo i morgen kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling