GITARIST: Gitarist Nils Lofgren har spilt sammen med Bruce Springsteen siden 1984. Både han og kjæresten håper de får mulighet til å komme til regjeringskvartalet på søndag. Foto: Helene Melseth Flaaen
GITARIST: Gitarist Nils Lofgren har spilt sammen med Bruce Springsteen siden 1984. Både han og kjæresten håper de får mulighet til å komme til regjeringskvartalet på søndag. Foto: Helene Melseth Flaaen Vis mer

Springsteens gitarist preget av massakren i USA - ønsker å delta på minnemarkeringa

Dagbladet møtte gitarist Nils Lofgren i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi ønsker å spille på minnemarkeringen på søndag, men kan ikke snakke på vegne av Bruce, sier gitarist Nils Lofgren.

Lofgren og kjæresten ankom Grand Hotel i går kveld, sammen med E Street Band. De var ikke klar over at det er et år siden terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet, og ble overrasket da de fikk vite at markeringen er på søndag.

- Det som skjedde her for et år siden er helt grusomt. Vi sender kjærlighet, tanker og et ønske om fred til hele Norge. Vi er også helt sjokkert over massakren på Batman-premieren i USA. Det ville vært fint å delta på seremonien 22. juli, sier Lofgren.

Stor pågang Lørdag spiller Bruce Springsteen og the E Street Band for et fullsatt Valle Hovin i hovedstaden.

De fleste fra bandet ankom Gardermoen i går kveld, i eget privatfly fra Dublin. Men i dag kommer sjefen sjøl.

Konserten er en del av verdensturneen «The Wrecking Ball Tour», som fører Springsteen og gjengen videre til utsolgte konserter i Bergen mandag og tirsdag, neste uke.

Pågangen før årets opptredener var ifølge arrangør Live Nation enorm. Hele 84.000 billetter til de tre konsertene ble revet bort på et par timer.

Norgesvenn «Springsteens» gode venn og gitarist Steven Van Zandt ankom Oslo dagen før resten av følget. I forkant av norgesoppholdet, har ryktene om hvorvidt de skal opptre under søndagens minnemarkering florert. Selv har Van Zandt sterke meninger om terrorhandlingene som rammet Norge i fjor.

- Det er noe av det frykteligste jeg har hørt om. Det gjør meg sint. Det er veldig uheldig, og uvanlig, at dette skulle skje i Norge. Ingenting tilsa at dette ville skje her, sa han til Dagbladet torsdag. 

Norgesvennen «Little Steven» ville ikke bekrefte, men heller ikke avkrefte, at de skal ta del i minnemarkeringa.

- Vi har ikke bestemt noe. Vi vil diskutere det nå denne uka, men ingenting er kunngjort. Vi får se hva som passer seg, og om vi finner noe passende, sa Van Zandt.

Vurderer 22. juli konsert I februar uttalte Springsteen at han vurderer Utøya-konsert.

- Jeg har ingen konkrete planer om det ennå, men vi har gode venner i Norge. Jeg vet at vi vurderer å gjøre noe i den forbindelse, sa artisten til Dagbladet under en pressekonferanse i Paris.

Springsteen ga samtidig uttrykk for sin sorg over terrorhandlingene 22. juli.

- Jeg reagerte med forferdelse da jeg hørte om det som hadde skjedd. Det er en fryktelig hendelse, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer