Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Springsteens keyboardist er død

Mannen bak soloen på ”Hungry Heart”.

Daniel Frederici døde på sykehuset i New York i går. Frederici, som hadde kjempet mot hudkreft i tre år, ble 58 år gammel. Nyheten om hans død ble postet på Springsteens offisielle hjemmeside seint i går kveld, melder Yahoo News.

- Danny og jeg jobbet sammen i 40 år. Han var en fremragende keyboardist og et stort musikalsk talent. Jeg elsket ham svært høyt. Vi vokste opp sammen, skriver Bruce Springsteen på sine hjemmesider.

Bruce og the E-street band er for øyeblikket på turné i USA, og skulle etter planen ha holdt konsert i Fort Lauderdale i kveld og i Orlando på lørdag. Disse konsertene har nå blitt utsatt. Fredericis siste opptreden med bandet fant sted i Indianapolis i mars.

Daniel Frederici ble født i Flemington, New Jersey. Han møtte Springsteen på slutten av 60-tallet, og de to jammet ofte sammen på legendariske The Upstage Club i Asbury Park. Springsteens første album ble da også titulert ”Greetings from Asbury Park, N.J”.

Det var Frederici og originaltrommis Vini Lopez som først inviterte Springsteen til å bli med i bandet. Daniel Fredrici er mannen bak orgelsoloen på Springsteens første topp-ti-hit, klassikeren ”Hungry Heart” fra 1980.

Bruce Springsteen and the E-street band spiller på Valle Hovin i Oslo 7. og 8. juli. Konsertene er for lengst utsolgt.

GIKK BORT: Daniel Frederici (t.v.) døde av hudkreft i går. Her sammen med saksofonist Clarence Clemons og Bruce Springsteen.
GIKK BORT: Daniel Frederici (t.v.) døde av hudkreft i går. Her sammen med saksofonist Clarence Clemons og Bruce Springsteen. Vis mer
image: Springsteens keyboardist er død
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media