Springsteens keyboardist er død

Mannen bak soloen på ”Hungry Heart”.

Daniel Frederici døde på sykehuset i New York i går. Frederici, som hadde kjempet mot hudkreft i tre år, ble 58 år gammel. Nyheten om hans død ble postet på Springsteens offisielle hjemmeside seint i går kveld, melder Yahoo News.

- Danny og jeg jobbet sammen i 40 år. Han var en fremragende keyboardist og et stort musikalsk talent. Jeg elsket ham svært høyt. Vi vokste opp sammen, skriver Bruce Springsteen på sine hjemmesider.

Bruce og the E-street band er for øyeblikket på turné i USA, og skulle etter planen ha holdt konsert i Fort Lauderdale i kveld og i Orlando på lørdag. Disse konsertene har nå blitt utsatt. Fredericis siste opptreden med bandet fant sted i Indianapolis i mars.

Daniel Frederici ble født i Flemington, New Jersey. Han møtte Springsteen på slutten av 60-tallet, og de to jammet ofte sammen på legendariske The Upstage Club i Asbury Park. Springsteens første album ble da også titulert ”Greetings from Asbury Park, N.J”.

Det var Frederici og originaltrommis Vini Lopez som først inviterte Springsteen til å bli med i bandet. Daniel Fredrici er mannen bak orgelsoloen på Springsteens første topp-ti-hit, klassikeren ”Hungry Heart” fra 1980.

Bruce Springsteen and the E-street band spiller på Valle Hovin i Oslo 7. og 8. juli. Konsertene er for lengst utsolgt.

GIKK BORT: Daniel Frederici (t.v.) døde av hudkreft i går. Her sammen med saksofonist Clarence Clemons og Bruce Springsteen.
GIKK BORT: Daniel Frederici (t.v.) døde av hudkreft i går. Her sammen med saksofonist Clarence Clemons og Bruce Springsteen. Vis mer
Springsteens keyboardist er død