Sprit mot alkoholisme?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VELFERDSSAMFUNNET: I Dagbladet 31. juli skriver Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk at jeg vil jage, fengsle og bøtelegge rusmisbrukerne. Dette er sludder. Men hvis gaten også er den rusavhengiges gate, så må regler for ansvar og orden også gjelde rusmisbrukeren. Hvis ikke, blir gaten en frisone for misbrukere, slik vi har sett i Skippergata.

SIDEN KNUTSEN mener at mine meninger skyldes møblert bakgrunn, skal jeg innrømme at jeg er farget av bosted og miljø. Jeg bor i et sentrumsnært område for «vanlige» folk. Jeg vet at de som bor der, er mer avhengige av trygghet og orden enn de som reiser opp til sine villaer. Hvem rammes mest der det er utrygt? Ikke ressurssterke menn som Knutsen og jeg, men kvinner, især eldre. Knutsen er ikke blant ofrene for veskenapping ved Karl Johan.Knutsen argumenterer for den ekstreme narkotikaliberalisme med legalisering i humanismens navn. Det er banalt å gjenta det, men det er heroinet som dreper. I Knutsens argumentasjon teller ikke det mest opplagte. Hvis vi skal redde liv, må vi gå den motsatte veien: Sette tydeligere grenser, satse mer på forbygging og bedre behandling, i tillegg til nødvendig skadebegrensning for brukerne som aldri greier å slutte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer