-SKJERPET KAMP: Arbeidsminister Robert Eriksson fredag om trygdemisbruk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
-SKJERPET KAMP: Arbeidsminister Robert Eriksson fredag om trygdemisbruk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Sprøyt, Robert Eriksson!

Karin Andersen (SV) anklager arbeidsministeren for å spre tull.

Debattinnlegg

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson sier til Dagbladet 25. april: «Men la det være krystallklart: NAV kan ikke løse alle menneskenes tenkelige og utenkelige behov. Da NAV-reformen ble innsolgt, kunne man få inntrykk av at hvis du var litt deprimert en dag på grunn av kjærlighetssorg, så kunne du gå på NAV å skaffe deg en ny kjæreste.»

Det reneste sprøyt og totalt usant!

Hvordan kan en ansvarlig statsråd for en av våre største velferdsinstitusjoner spre slikt tull ingen har sagt eller ment.

Han gjør vel dette bevisst for å lure folk til å tro at folk som sliter er umoralske latsabber, for å legitimere de kuttene han planlegger.

Noen kort har han vist, og de er virkelig ikke mye oppløftende for folk som sliter.

Frp-statsråden vil kutte kraftig i alderspensjonen til de som har hatt uføretrygd. De fattigste og sjukeste alderspensjonistene som ikke har hatt mulighet til å jobbe og tjene opp pensjonspoeng skal altså tas.

Frp-statsråden vil pålegge arbeidsplikt for sosialhjelp, som om problemet er at folk ikke vil ha vettug aktivitet. Vanskeligstilte står jo i kø og får ikke tilbud om aktivitet, så det mangler penger og ikke pisk.

Men Eriksson og FrP skal vel skrape sammen mer penger til skattelette for dem med høy formue, og da må noen av de mest vanskeligstilte devalueres moralsk for å forsvare kuttene. Stygt og urettferdig.